BAKSIDEN: Skotske The Sun boltrer seg i fem år gamle bilder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix / The Sun
BAKSIDEN: Skotske The Sun boltrer seg i fem år gamle bilder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix / The SunVis mer

«En norsk trener som liker å blotte rumpa si»

Stemples som Gærne-Ronny i Skottland.

(Dagbladet): At Ronny Deila strippet ned til tangatrusa i 2009 blir ikke glemt med det første i Skottland.

I går fikk han «frekk gutt»-stempelet av britiske aviser.

G-streng I dag omtales han som en villbasse av den skotske utgaven av The Sun - som igjen bruker bilder av Deila i g-streng.

Til og med på forsida, der Deila vises fram med svært lite klær og med tittelen «Moon Bhoy», som spiller både på rumpestripping og klengenavnet til Celtic.

- Celtic-fans lovte i går kveld å støtte villbass-manageren som er mest kjent for å vise fram rumpa si, selv om de ikke aner hvem han er - skriver avisa og legger til.

- Elleville Deila er berømt i Norge for sin gærne, humoristiske sans.

The Herald setter strippeepisoden i perspekttiv, og opplyser sine lesere at avkledningen var en engangsforeteelse da Godset berget plassen.

SNART KLAR: Daily Record bruker sin bakside på å fortelle Celtic-fansen at det forhandles om Deila.
SNART KLAR: Daily Record bruker sin bakside på å fortelle Celtic-fansen at det forhandles om Deila. Vis mer

- Han er vanligvis både rolig og jordnær, skriver avisa.

Søk-knappen Men også Daily Record påpeker at Deila fram til i går var et ukjent navn for skottene som liker grønne striper.

- Roy Kena fikk fansen til å trykke på panikkknappen. Ronny Deila fikk dem til på trykke på søk-knappen. Parkhead-gjengerne visste alt om iren, men måtte google den fremadstormende nordmannen som kan få en av verdens heiteste fotballjobber, blogger Michael Gannon.

Skribenten slår fast at Deila er en gamble som passer godt for Celtics forretningsmodell.

- Spillerne kommer billige og fulle av potensiale. Så utvikles de i den skotske ligaen og skaper sine navn i Champions League. Når de drar synges navnene på tribunen mens banksjefen danser en jig.

Deilas navn er allerede stort nok, mener samme avis.

- Deila er høyt rangert i Skandinavia etter at han tok Strømsgodset til lagets første tittel på 43 år. Han hylles som landets svar på Dortmund-sjefen Jürgen Klopp.

Scotsman mener Celtic-sjefen har fulgt Deila i lang tid, og hevder han har klengenavnet «Super-Ronny» i Norge.

- De har vært klar over hans voksende rykte som en av de skarpeste unge managerne i Europa, siden de begynte å sende speidere for å følge Strømsgodset-laget for mer enn ett år siden.

I The Times sammenliknes Deila med tidligere Chelsea- og Spurs-sjef André Villas Boas, også en ung og moderne trener.

Sammenliknes med Liverpool-sjefen - Det er en mistanke om at han er samme type som Jürgen Klopp i Dortmund eller Brendan Rodgers i Liverpool, skriver avisa og fortsetter.

- Deilas lag spiller energisk angrepsfotball. Han er en karismatisk leder som tenker dypt om fotball. han er populær hos både spillere og fans.