-En notorisk målscorer

Helstad sendte Brann til topps.

(Dagbladet.no): Brann-Lillestrøm 3-1. De to topplagene i Eliteserien viste fra start av hvorfor de ligger i teten i serien i Bergen i kveld. Begge lag satte i gang i et utrolig tempo, og begge lag spilte en fartsfylt og underholdende angrepsfotball, der bortelaget var best før pause. Lillestrøm imponerte med stor bevegelighet, men støtte på en god Opdal i Branns mål på de mange sjansene de hadde i løpet av de første 45 minuttene.

Uten den nyslåtte landslagskeeperen kunne kampresultatet fort blitt annerledes i Bergen.

Lite effektivitet

Lillestrøm var det desidert beste laget før pause, og spesielt Occean burde scoret på en av de tre sjansene han hadde i den første omgangen. Gjestene overkjørte i perioder Brann, men klarte ikke å utnytte sjansene de hadde.

LSKs trener Tom Nordlie var lite fornøyd etter tapet.

- Vi spiller årsbeste i første omgang, men klarer ikke å få ballen i mål. Seinere i kampen viser vi dårlig moral som vi ikke kan være bekjent av. Vi slutter å spille spillet vårt den siste halvtimen, sa Nordlie til TV2 etter kampen.

Lillestrømtreneren konstaterer også at ett poeng på de siste tre kampene er alt for dårlig. 

Angrepsvilje

-En notorisk målscorer

Hele 13 cornere i første omgang, sju til LSK og seks til Brann, burde illustrere relativt godt angrepsvilligheten hos begge lag. Notorisk dårlige avslutninger i første omgang fra bortelaget, ble avløst av dødelig effektivitet fra Brann etter hvilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Diskutabel straffe

Først var det Martin Andresen som kunne sette ballen bak Heinz Müller, etter en ikke helt soleklar straffe i det 54. minutt. Thorstein Helstad gikk over ende innenfor 16-meteren etter en løpsduell med Pål Steffen Andresen. TV-bildene viser at det er Helstad som sparker i Andresen, men Moen valgte likevel å peke på straffemerket.

De to har ikke ovverraskende motstridende syn på saken, og Norlie var rasende over avgjørelsen. Det hjalp som vanlig lite.

Noen minutter senere fikk Helstad selv æren av å sette av å sette ballen i mål etter kampens flotteste angrep.

Helstad avgjorde

Petter Vaagan Moen satte det hele i gang med et raid på midten. Han slår ballen ut til Solli på høyrekanten, som slår en utrolig pasning til Sæternes som bare henger og henger i lufta før han header ballen ned til Helstad, som bare kan sette kirsebæret på toppen av bløtkaka og heade ballen inn i åpent mål fra en halv meter. Fullstendig utagbart for Müller.

Helstad avgjorde også kampen med å sette inn 3-0 etter 68 minutter. Martin Andresen åpnet opp LSKs forsvar med en fiks pasning, og Thorstein Helstad rykket fra, og satte ballen i mål mellom beina på Heinz Müller.

-En notorisk målscorer

-Det er godt å få vist at vi kan spille bra fotball på hjemmebane. Vi spiller ikke optimalt i første omgang, men er desto bedre i andre. Streffesituasjonen kan vi sikkert diskutere lenge, og den snur mye fordi vi scorer på det, sa tomålsscoreren til TV2 etter kampen.

Branns trener Mons Ivar Mjede var ikke imponert over spillernes innsats i første omgang, og kjeftet på spillerne i pausen.

- De fikk klare meldinger. Det er viktig å si fra om at prestasjonene må opp noen hakk, sier Mjelde til BA.no.

Brann-treneren var derimot strålende fornøyd med Helstads innsats etter hvilen.

- Thorstein er en notorisk målscorer. Han trenger få sjanser for å score, sa Mjelde til BT.no.

Baluba og tumulter

Oppgjøret mellom topplagene hadde til tider både høyt tempo og temperatur. Begge lag ble tildelt tre gule kort hver, og både Kippe og Occean må stå over neste kamp, etter at det kom til håndgemeng mellom spillerne i første omgang. Kippe gikk opp i en duell med Opdal, og dyttet Branns keeper inn i stanga så målet løftet seg. Det førte til at blant annet hissigproppen Martin Andresen fyrte seg opp. Dommer Svein Oddvar Moen løste det hele med å dele ut fire gule kort på en gang.

Corner er ikke mål

AVGJORDE: Thorstein Helstad(t.v.) avgjorde kveldens toppkamp mot Lillestrøm med to scoringer. Her sammen med Bengt Sæternes og Martin Andresen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
AVGJORDE: Thorstein Helstad(t.v.) avgjorde kveldens toppkamp mot Lillestrøm med to scoringer. Her sammen med Bengt Sæternes og Martin Andresen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

LSK er kjent for å score mange mål på dødball, og fikk også sitt trøstemål mot slutten etter et frispark fra Pål Strand som Occean satte i mål, men ingen av lagene kan kalles dødballeksperter etter denne kampen. Hele 20 ganger ble ballen slått fra hjørneflaggene, 12 ganger hadde Brann sjansen, mot åtte hjørnespark til LSK. Alle forsøkene endte resultatløst. Ingen av lagene kan etter denne kampen kalle seg corner-eksperter.

Brann overtok tabelltoppen etter toppkampen mot Lillestrøm, og leder nå Eliteserien med sine 20 poeng. LSK overtok andreplassen, og står fortsatt med 17 poeng.

TUMULTER OG HÅNDGEMENG: Det var trangt om plassen inne i Branns mål etter Kippes angrep på Opdal.
SINNATAGGEN: Martin Andresen deler sin opplevelse av situasjonen med dommer Svein Oddvar Moen. Moen lar seg ikke overbevise, og gir Brann-kapteinen gult kort.
«MOI?»: Bengt Sæternes er sjokkert over å bli tildelt gult kort.