- En nøyaktig og autoritær kjempegutt

Brann-kompisene tror Andresen blir en bra trener.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Brann- og landslagskaptein Martin Andresen går for å være en tøffing som setter store krav til omgivelsene sine som fotballspiller.

De kvalitetene tror Brann-kompisene vil gjøre C-kurs-påmeldte Andresen til en særs habil trener den dagen han legger skoene på hylla.

Meldingen var i allefall krystallklar da vi tok en prat med Branns landslagsspillere på Ullevaal.

- Blir ingen «hyggelig onkel»

- Martin er veldig opptatt av detaljer og kommer til å ha stor respekt i spillergruppa som trener, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

Som tror Andresen er en type trener toppspillere vil ha.

- Vi vil jo ikke ha en «hyggelig onkel» som duller og daller. Det må være en kombinasjon av ris og ros, og Martin er flink på å kombinere dette som spiller, skryter Brann-vingen.

Også Tippeliga-toppscorer Thorstein Helstad holder fram Andresens naturlige autoritet som en viktig egenskap.

HAR TRUA PÅ  KAPTEINEN: Det vanker mange godord fra Brann-kompisene til Martin Andresen. De tror landslagskapteinen vil bli en god trener hvis han bestemmer seg for det. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
HAR TRUA PÅ KAPTEINEN: Det vanker mange godord fra Brann-kompisene til Martin Andresen. De tror landslagskapteinen vil bli en god trener hvis han bestemmer seg for det. Foto: Marit Hommedal/Scanpix Vis mer

- En kjernekar

- Han er en lederskikkelse med en voldsom autoritet. Vel så viktig er det allikevel at han er en kjernekar, rett og slett en kjempegutt, roser 30-åringen.

Vålerenga skal ha vært ivrige etter å hente Andresen til Valle, muligens til en rolle som spillende trener.

Samtlige Brann-spillere trekker fram tydeligheten og bestemtheten som egenskaper som vil gjøre møbelimperium-arvingen til en suksessrik trener.

Sammenliknes med Roy Keane

- Martin vet hvordan han vil ha det og er klar og tydelig. Det er en god egenskap for en trener. Viktig er det også at han spillerbakgrunnen, han vet som skal til for å lykkes, tror keeper Håkon Opdal.

Petter Vaagan Moen sammenlikner kapteinen sin med en annen beryktet hardhaus.

- Jeg vet hvor jeg har Martin, for haner direkte og ærlig. Roy Keane skrek mye som spiller han også, men sier ikke et ord etter at han ble Sunderland-manager, gliser venstrekanten.

- En nøyaktig og autoritær kjempegutt
<B>KOMPISER:</B> Thorstein Helstad skryter av personen Martin Andresen. Her er de to på landslagstreninga på Ullevaal i går.