Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En ny klassiker

Arsenal - United 2-4. 1. februar.

(Dagbladet.no): Hva skaper en klassiker? Er seks mål, rødt kort etter skalling, et lite masseslagsmål, to gigantlag og en tykk sky av nerve nok?

Arsenal gjorde i hvert fall sitt for å skape nok et oppgjør mot United som vil bli husket.

For de gjorde forarbeidet.

Allerede etter åtte minutter stanget Arsenal-kaptein Patrick Vieira hjemmelaget opp i ledelsen. Men Ryan Giggs, kampens store spiller, utliknet kun ti minutter seinere.

Ut av ingenting. På Uniteds første sjanse.

Wayne Rooney la igjen på 16 meter og ballen smalt i mål.

Men Arsenal ville legge enda mer ved på bålet.

Thierry Henry hadde all tid i verden. Spilte fram Bergkamp, som smalt ballen mellom beina på Carroll.

KLASSISK: Cristiano Ronaldo utliner til 2-2 i det 54. minutt. Foto: Reuters
KLASSISK: Cristiano Ronaldo utliner til 2-2 i det 54. minutt. Foto: Reuters Vis mer

Men etter hvilen utspilte det seg en horrorfilm for Highburys trofaste supportere. Arsenal trillet ball, skapte sjanser, broderte på beste franske manér.

Men Manchester United scoret.

I løpet av fire minutter, fra det 54. til det 58. minutt, var kampen snudd. Fire minutter som vil brenne seg fast i skjøre arsenalsinn som noen av de verste noensinne.

Og samtidig ble Arsenals største problem, keeperproblemet, så til de grader avslørt av øyriktes kanskje beste spiller for øyeblikket: Ryan Giggs.

 • Ryan Giggs drar av to mann på 30 meter og sender en stikker til Ronaldo. Den portugisiske 19-åringen gjør ingen feil på pasningen fra den 12 år eldre waliseren. 2-2.
 • United bryter dypt på egen halvdel. Derfra og inn i målmaskene gjør United det som Arsenal egentlig er best i: Hurtig angrepsspill. Ballen blir slått langt mot Giggs, som plutselig ser Arsenals keeper Almunia nesten utenfor 16-meteren. Almunia blir enkelt lurt unna og ballen slått inn foran mål over tre hjelpeløse Arsenal-spillere. Da blir jobben enkel for Ronaldo.


  Kokte på banen

  Og ti minutter etter dét igjen smalt det for alvor på Highbury. Mikael Silvestre mistet hodet og brukte det samtidig til å skalle ned Freddy Ljungberg.

  Rødt kort. Ronaldo ut og Wes Brown inn. De siste 25 minuttene handlet om et desperat Arsenal-press som aldri klarte å skake Uniteds defensive mur.

  Og da var det på en måte greit at John O\'Shea scoret sitt livs mål ett minutt før full tid. Med en lobb av det mest følsomme slaget.

  En omskolert venstreback gjorde det Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Reyes ikke klarte da det kneip som mest.

  Uniteds fjerde mål på den sjette sjansen i kampen.

  Hvor mange sjanser Arsenal hadde er ikke godt å si.

  Men at Arsenal - United 1. februar er en ny klassiker i engelsk ballhistorie, er ganske enkelt.

LEDELSE: Ronaldo prikker inn 3-2 og ledelse til United. Etter vidunderlig forarbeid av Giggs.
BALLWATCHING: Sol Campbell har ført Arsenal opp i ledelsen. Det var bare forspillet.