En ny maktfaktor som gjør Tour de France-eierne nervøse?

Kinesiske Wanda kan vokse seg store i sykkelsporten.

Wada Group-forman Wan Jianlin (til høyre) og UCI-president Brian Cookson skåler en ny samarbeidsavtale om utvikling av sykkelsporten i Kina. Det mektige Wanda-selskapet kan bli en maktfaktor i regne med i sykkelsporten fremover. EPA/HOW HWEE YOUNG.
Wada Group-forman Wan Jianlin (til høyre) og UCI-president Brian Cookson skåler en ny samarbeidsavtale om utvikling av sykkelsporten i Kina. Det mektige Wanda-selskapet kan bli en maktfaktor i regne med i sykkelsporten fremover. EPA/HOW HWEE YOUNG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Det internasjonale forbundet UCI, elleve WorldTour-lag og stadig flere WorldTour-ritt. Alle er de på ulike måter tilknyttet Wanda Group, et kinesisk konglomerat som eies av Kinas rikeste mann, Wang Jianlin. Og mye tyder på at sykkelsportens evige makthaver, ASO, bør overvåke disse koblingene med argusøyne.

For Wanda-gruppen vokser og er ikke redd for å tenke stort. Bare i løpet av de siste få år har selskapet ekspandert med lynets hastighet på det globale markedet. Jianlin er etter rapportene god for 30 milliarder dollar. Han rår over verdens største eiendomsselskap, 84 hoteller og 134 luksuriøse boligkompleks, som til sammen utgjør 26 millioner kvadratmeter.

Jianlin eier 20 prosent av fotballklubben Atlético Madrid, amerikanske kinokjeder og ligger an til å bli Asias største aktør i Hollywood siden Sony. Ifølge Fortune International har Wanda-eieren tilmed åpnet Kinas største turistfelle. Med en fornøyelsespark i Nanchang som strekker seg over to kvadratkilometer, har Jianlin åpenbart sett seg lei på Disney sin dominans i bransjen.

– Den gale tiden der man blindt fulgte Mikke Mus og Donald Duck er forbi, sa eieren da han åpnet parken sist sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer