En ny verden på fire hjul

- Utrolig lettkjørt, sier Petter.

- Bilen er utrolig lettkjørt, og balansen er av en annen verden, sier Petter Solberg (33) etter første tur i fullversjonen av nye Subaru Impreza i dag.

Lillebror Solberg satte sjette beste tid på shake down før VM-runden i Hellas. På en kort og lite utfordrende prøve fikk Petter Solberg flere svar han hadde ønsket seg.

- Faktisk føltes det bedre enn ventet. Balansen i bilen er helt i særklasse i forhold til den gamle. Men misforstå meg ikke; det er fortsatt mange ting vi må jobbe med for at bilen skal gå bedre. Noe er nesten klart og kommer til de neste VM-rundene. Andre ting må vi fortsatt teste oss fram til, sier Solberg til NTB.

Årsaken til oppturen er at nye Impreza har bredere hjulstilling en den gamle modellen. I tillegg er støtdemperne, som har vært et gjennomgående problem i flere sesonger, byttet ut. Rally Hellas byr på noen svært krevende fartsprøver der bilene får kjørt seg skikkelig.

- Digre steiner og gapende hull i veien er noen av utfordringene, sier Solberg, som også har ny design på kjøredressen sin i forbindelse med bilbyttet.

Storebror Henning (35) følger i likhet med Subarus rivaler nøye med på den japanske bilprodusentens nye vidunder. Han mener de første svarene kan komme lørdag.

- Fredagen blir veldig jevn, men lørdag møter vi noen stygge fartsprøver som kommer til å skille mye. Jeg følger med på den nye bilen til Petter og er like spent som alle andre. Han sier jo ingen verdens ting til meg, sier Henning Solberg.

Ford-føreren kjørte sekundet langsommere enn lillebror på shake down. Vant gjorde Daniel Sordo i Citroën foran Mikko Hirvonen (Ford) og verdensmester Sebastien Loeb (Citroën).

BEDRE BALANSE: Petter Solberg er svært optimistisk etter å ha testet den nye bilen på shakedown i Hellas i dag. Foto: Tony Welam, Scanpix
BEDRE BALANSE: Petter Solberg er svært optimistisk etter å ha testet den nye bilen på shakedown i Hellas i dag. Foto: Tony Welam, Scanpix Vis mer

(NTB)

En ny verden på fire hjul
PAUSE: Petter Solberg slapper av sammen med sønnen Oliver.