En ny verden på fire hjul

- Utrolig lettkjørt, sier Petter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Bilen er utrolig lettkjørt, og balansen er av en annen verden, sier Petter Solberg (33) etter første tur i fullversjonen av nye Subaru Impreza i dag.

Lillebror Solberg satte sjette beste tid på shake down før VM-runden i Hellas. På en kort og lite utfordrende prøve fikk Petter Solberg flere svar han hadde ønsket seg.

- Faktisk føltes det bedre enn ventet. Balansen i bilen er helt i særklasse i forhold til den gamle. Men misforstå meg ikke; det er fortsatt mange ting vi må jobbe med for at bilen skal gå bedre. Noe er nesten klart og kommer til de neste VM-rundene. Andre ting må vi fortsatt teste oss fram til, sier Solberg til NTB.

Årsaken til oppturen er at nye Impreza har bredere hjulstilling en den gamle modellen. I tillegg er støtdemperne, som har vært et gjennomgående problem i flere sesonger, byttet ut. Rally Hellas byr på noen svært krevende fartsprøver der bilene får kjørt seg skikkelig.

- Digre steiner og gapende hull i veien er noen av utfordringene, sier Solberg, som også har ny design på kjøredressen sin i forbindelse med bilbyttet.

Storebror Henning (35) følger i likhet med Subarus rivaler nøye med på den japanske bilprodusentens nye vidunder. Han mener de første svarene kan komme lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer