MULIG KUPONGVELTER. Kai Johansen kan velte mange V75-drømmer på Biri lørdag og sende utbetalingen til værs. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
MULIG KUPONGVELTER. Kai Johansen kan velte mange V75-drømmer på Biri lørdag og sende utbetalingen til værs. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

En offensiv outsiderkusk

Kan velte flere favoritter i V75.

|||• Følg V75-tipsene her. Torsdag ble det 30.000 kroner i gevinst!

Han veltet mange drømmer om V75 onsdag på Bjerke, da han vant med kaldblodshesten Skauga Tor.
Og han kan velte flere favoritter også på Biri lørdag.
-Ja, jeg tror da det og skal i alle fall forsøke det jeg kan, sier Kai Johansen (36) offensivt.

Han starter kaldblodshesten Spik Rigel i V75-4 fra eget treningsopplegg. Og han har et interessant regnestykke.
-Jeg tror han kan 1.31 fra tetposisjonen, og selv om det er flere bra hester på tillegget, så skal de få slite litt med å ta ham igjen, sier Kai Johansen til Dagbladet.

Stemmer regnestykket for ham, er det et umulig regnestykke for tilleggshestene. De fleste er knapt i stand til å trave 1.31 selv, og starter 20 meter bak.

-Han har stabilisert seg mye og er blitt mindre nervøs etter at vi endre på oppvarmingsrutinen. Nå kommer han ikke opp i banen før løpet i det hele tatt. Han bare varmes opp pent med longering i stallringen, forteller Johansen. (Hesten er festet til et langt tau og varmes i sirkler rundt en person. red.anm.)

Enig med spillerne

Star Contender får stadig flere tilhengere blant spillerne før denne V75-omgangen. Og både trener Trond "Buller'n" Anderssen og Johansen er enig i det.

Treneren ligger for tiden med beinet høyt etter et alvorlig uhell, da en hest veltet over ham. Det ble konstatert tre brudd i det venstre beinet. Det mest kompliserte bruddet ligger i kneleddet.
-Nå viser røntgenbildene at jeg vil bli helt bra. Jeg kan til og med spille squash igjen forsikrer legen, sier Bullern optimistisk. Men nå går tiden med på å se alt fra OL i Vancouver.
-Når jeg først skulle ende på sofaen, er det jo greit at det var akkurat nå, ler Bullern.

Han sender ut Star Contender med tro på at det kan gå riktig bra.
-Hun er vel ingen stor stjerne, men hun overrasket meg i alle fall i det første løpet. Det var riktignok i veldig skralt lag, men det var måten hun avgjorde på som var gledelig. Vi har tatt det forsiktig med henne, men hun har vist fine tendenser på isen i det siste, forteller Bullern til Dagbladet.

Kai Johansen ble også imponert over Star Contender i hoppas første løp på år og dag. Hun fikk morsplikter etter at hun fikk problemer i en has.
-Det var måten hun vant på som var imponerende.
Ikke tiden hun fikk, eller selskapet hun slo. Jeg tror hun kan vinne på lørdag, sier Kai Johansen.

Med sko nå

Super Tail har høy kapasitet, men han feilet seg vekk sist. Vallaken har travet barbeint i de siste løpene. Men nå blir det på med skoene.
-Vi setter på de letteste aluminiumsko vi kan få tak i. Jeg tror ikke det skal ha så mye å si. Men jeg synes det ser svensk ut i dette løpet. Soldier Thrust får mest sannsynlig teten og kan kontrollere mye av løpet. Jeg håper jeg slipper dødens med Super Tail. Enten lederrygg eller andre utvendig bak Gidde R. Icke kunne jeg gjerne tenke meg.

Aldri vunnet med proff

Kai Johansen har to oppsitt til. Med hester han aldri har kjørt før. Men Johansen er en kar som gjør leksa si.
Det kan ende med favorittvelting her også.
-Frøyu Sara er god nok. Vi har fått et fint springspor. Men her er det verdt å merke seg at hoppa aldri har vunnet med andre enn eieren i sulkyen. Det er litt merkelig det der, sier Johansen.

-Kjører på veldig sjanse

-Jeg har sett at Gardens Melody har hatt uflaks i de siste løpene. Sist ble det for mye tredjespor uten rygg. Det passer henne ikke. Nå kjører jeg på veldig sjanse. Klaffer det, så spurter hun veldig bra, avslutter en potensiell favorittvelter foran lørdagens V75-omgang på Biri travbane.