En omvendt OL-opprører

For denne gangen ønsker Vegard Ulvang IOC-lederne velkommen til Norge.

ET OLYMPISK IKON:  Få har større symbolverdi i OL-debatten enn Vegard Ulvang. Derfor er det viktig at han nå ønsker IOC velkommen tilbake til Oslo-OL 2022.
ET OLYMPISK IKON: Få har større symbolverdi i OL-debatten enn Vegard Ulvang. Derfor er det viktig at han nå ønsker IOC velkommen tilbake til Oslo-OL 2022. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORLEDEN var Vegard Ulvang på et internt idrettsseminar og snakket om hvorfor det er så viktig for Norge å skaffe seg vinterlekene i 2 022. Det har vært mange ja-folk som lenge har håpet at den gamle skikongen i rollen som internasjonal langrennsjef skulle fronte OL-debatten fra talerstolen, men Vegard har kviet seg for å si noe offentlig. Når det har skjedd, er det en viktig markering langt utover idrettens egen debatt om betydningen av å få lov til å arrangere OL igjen:

•• Få har sterkere symbolverdi som OL-tilhenger enn denne finnmarkingen nettopp fordi han fortsatt er dypt skuffet over hvordan styret i Norges Idrettsforbund for seks år siden avsluttet Tromsøs forsøk på å få vinterlekene.

Vegard Ulvang sier nå ja til Oslo-OL 2022 på tross av det han selv mener var åpenbare feil i prosessen rundt Tromsø-søknaden. Det kan i hvert fall bidra til å få en debatt med mer troverdige argumenter.

FOR uansett valg av norsk arrangørby har Vegard en forhistorie som gjør ham perfekt i hvilken som helst lanseringskampanje av nasjonal vinteridrett. Det var jo han som våget å stå opp blant de aktive rett i forkant av Lillehammer-OL 1994 med tydelig kritikk av de verdiene som den gangen preget den internasjonale olympiske komite (IOC).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer