- En oppegående person ville ikke ha skutt fire skudd mot toalettdøra

Dommeren mener Pistorius har opptrådt uaktsomt.

VENTER PÅ DOMMEN: I morgen vil Oscar Pistorius få dommen etter at han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp. Foto: AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS / NTB Scanpix
VENTER PÅ DOMMEN: I morgen vil Oscar Pistorius få dommen etter at han skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp. Foto: AFP PHOTO / WALDO SWIEGERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dommer Thokozile Masipa har i dag hatt sin gjennomgang av saken mot Oscar Pistorius i retten i Pretoria. Først sådde hun tvil om noen av vitneforklaringene, før hun startet å lese opp dommen for «Bladerunner».

27-åringen ble frifunnet for overlagt drap og forsettlig drap på kjæresten Reeva Steenkamp, fordi det ifølge dommeren ikke fantes nok bevis for dette.

Steenkamp ble skutt fire ganger gjennom toalettdøra i parets bolig på Valentinsdagen 2013. Pistorius har hele tiden hevdet at han skjøt i selvforsvar, og at han trodde det var en innbruddstyv som befant seg inne på toalettet.

Mens dommeren leste opp sin domsavsigelse som frifant 27-åringen for de to alvorligste drapstiltalene, var Pistorius oppløst i snørr og tårer.

Tidligere i dag sa dommeren i retten at hun mente at Pistorius hadde levert en svært svak vitneforklaring, at han motsa seg selv, o ungikk å svare på flere spørsmål som ble stilt - i tillegg til at han ikke hørte godt nok etter på spørsmålene som ble stilt.

Hevet uventet retten Beinamputerte Pistorius, også kjent som «Bladerunner», har vunnet seks gull i løping i Paralympics. Han har også konkurrert i VM for funksjonsfriske og i London-OL i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer