En oppskrift på nedrykk

Det dårligste hjemmelaget rykker ofte ned. Brann er Tippeligaens dårligste hjemmelag.

PÅ VEI MOT AVGRUNNEN: Branns Azar Karadas (t.v.) og Daniel Mojsov fortviler etter 1-2-tapet mot Start i Bergen i går kveld. Nå styrer Brann mot nedrykk fra Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
PÅ VEI MOT AVGRUNNEN: Branns Azar Karadas (t.v.) og Daniel Mojsov fortviler etter 1-2-tapet mot Start i Bergen i går kveld. Nå styrer Brann mot nedrykk fra Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

10 POENG PÅ Brann Stadion etter 26 serierunder er synonymt med nedrykk. Og enda verre for en Sportsklubb som er like forsvarsløs på fotballbanen som den er drømmende i styrerommet - det er ikke håp i sikte. For det er ikke tilfeldig at Brann er der de er både på tabellen og i regnskapsbøkene.

Det handler utelukkende om udyktighet.

15 MILLIONER KRONER i minus første halvår forteller meg at Brann-lederne enda en gang har budsjettert i ørska og prøvd å leve en drøm. Det er i beste fall pinlig selv om klubbens øverste alltid vet at Trond Mohn er der for å rydde opp i udugelighetene deres. 15. plassen på tabellen, med Sarpsborg (H), Bodø/Glimt (B), Sogndal (H) og Haugesund (B) igjen før sluttstrek settes 9. november, bekrefter det marerittet vi alle ser. For det er ikke uflaks og marginer imot som gjør at Brann ligger under nedrykkstreken fire runder før slutt, det er udyktighet.

På styrerommet.

På banen.

Og i overgangsmakedet.

ET HÅPLØST FØRSTE halvår både økonomisk og poengmessig skulle reddes, snus og salderes gjennom sommeren og høsten med kjøpene av Azar Karadas og Marcus Pedersen. Midtstopper Karadas sin retur til Brann Stadion har i hvert fall ikke gjort forsvaret bedre. Marcus Pedersens bidrag i front har ikke gitt laget poeng selv om han hadde en fot på reduseringen mot Start. Og da spiller det ingen rolle at pengene som er brukt er hentet utenfor klubben (Trond Mohn også her).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer