Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En overmann i spurt

Edvald klarte bare nesten å stjele showet fra Cavendish.

VANSKELIG Å STOPPE: Edvald Boasson Hagen (t.h.) gjorde et helhjertet forsøk, men kom seg ikke forbi etappevinner Mark Cavendish på oppløpet i Paris.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours
VANSKELIG Å STOPPE: Edvald Boasson Hagen (t.h.) gjorde et helhjertet forsøk, men kom seg ikke forbi etappevinner Mark Cavendish på oppløpet i Paris.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen kunne ikke bedt om å bli brakt i en bedre posisjon før spurtfesten på Champs-Élysées enn fram på bakhjulet til Mark Cavendish inn på oppløpet.

Den norske Sky-rytteren ga også «Manx-ekspressen» kamp til døra, og matchet farta på den slakt stigende brosteinen i Paris' paradegate, men hadde ikke det ekstra giret som skulle til for å passere ham.

- Laget gjorde en god jobb, og Flecha fikk meg helt fram slik at jeg kunne sitte på hjulet til Mark. Det var utrolig bra. Men han er en overmann i spurt, og da er det ikke så verst med annenplass, sa Boasson Hagen til TV 2 umiddelbart etter målgang.

ENDELIG I MÅL: Cadel Evans ville ikke forskuttere sammenlagtseieren etter gårsdagens tempoetappe, men kunne slippe jubelen løs etter trygg målpassering i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
ENDELIG I MÅL: Cadel Evans ville ikke forskuttere sammenlagtseieren etter gårsdagens tempoetappe, men kunne slippe jubelen løs etter trygg målpassering i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

- Jeg prøvde å henge på, og han fikk ikke så mye luke, men det var vanskelig å kjøre forbi. Det gikk ikke, fortsatte Hagen.

Dermed kunne Cavendish innkassere sin femte etappeseier i årets ritt, og omsider sikret han seg også den grønne poengtrøya til odel og eie etter å ha følt seg snytt i sine tre foregående Tour-deltagelser.

- Absolutt (min beste dag i Touren). Endelig fikk jeg den (grønne trøya). Dette er en veldig følesesladd dag. Jeg er superfornøyd, sier Cavendish etter sin 20. etappeseier i Touren og hans første grønne trøye i karrieren.

Mislykket opptrekk Mens Sky-laget kjørte for Edvald Boasson Hagen, var Thor Hushovd gitt oppgaven med å lede opptrekket for Tyler Farrar hos Garmin-Cervélo. Det fungerte ikke.

- Det klarte vi ikke i det hele tatt. Vi hadde ikke hestekreftene til å dra Farrar fram som vi hadde håpet. Det var ingen av oss hadde dagen, og da går det ikke. Man skal ha beina for å klare det, og det tror jeg ikke noen av oss hadde, dessverre, sier Hushovd til TV 2 etter Farrars femteplass.

Men etter sju dager i gult og to etappeseirer kunne ikke den regjerende verdensmesteren deppe etter etterlengtet ankomst Paris. Også for laget var det en stor Tour med Hushovds triumfer, seier på lagtempoen, etappeseier til Tyler Farrar og seier i lagkonkurransen.

- Det har vært en lang Tour de France, men vi (Garmin-Cervélo) er kjempefornøyde, understreker Hushovd.

Omsider, Evans I sammendraget ble spenningen allerede utløst på gårsdagens tempoetappe i Grenoble, selv om Cadel Evans ikke ville forskuttere en etterlengtet triumf i verdens største treukersritt.

Etter målpassering i Paris kunne imidlertid den eldste vinneren av den gule trøya siden 1923 slippe jubelen løs.

- En del folk har alltid trodd på meg, og jeg har alltid trodd jeg kunne klare det. Det har vært en fornøyelse å sykle de siste tre ukene. Høydepunktet for min del var nok de siste tre-fire kilometerne av tempoetappen lørdag, oppsummerer Evans.

PS! Før etappen frontet Thor Hushovd og Boasson Hagen feltet da det ble holdt ett minutts stillhet som markering for ofrene i fredagens terrorangrep på Utøya og i Oslo.

HEDER OG ÆRE: De fire trøyevinnerne samlet på podiet i Paris: Pierre Rolland (hvit ungdomstrøye), Samuel Sanchez (prikkete klatretrøye), Mark Cavendish (grønn poengtrøye) og Cadel Evans (gul ledertrøye).Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani
HEDER OG ÆRE: De fire trøyevinnerne samlet på podiet i Paris: Pierre Rolland (hvit ungdomstrøye), Samuel Sanchez (prikkete klatretrøye), Mark Cavendish (grønn poengtrøye) og Cadel Evans (gul ledertrøye).Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani Vis mer