En parodi på seg selv

Komiker Rune Andersen er Start-fan på sin hals. Da han oppdaget at det var umulig å få se Start-Fredrikstad påTenerife, satte han himmel og jord i bevegelse.

Kampen for å se favorittlaget på direkten har vart i tre dager - og er like imponerende som den er utrolig.

Canal Plus sender kampen eksklusivt, og Andersen trodde kanalen fantes overalt på en ferieøy med flere tusen nordmann. Etter å ha fartet rundt på de fleste barer og hoteller sammen med kameraten så det imidlertid mørkt ut. Andersen ringte Canal Digital i Norge, som satte to mann på saken.

Kikket over alt

-  Til slutt sa de at det var umulig å få inn kanalen på Tenerife, om det da ikke fantes noen som hadde en parabol på fem meter i diameter. Vi kjørte og kikket overalt, men fant det ikke, forklarer Andersen på telefon fra Tenerife.

Jakten fortsatte med at Andersen tok kontakt med sjømannspresten på Tenerife. Frelsen lå dessverre ikke hos presten, som henviste videre til det norske konsulatet. Heller ikke de kunne hjelpe den desperate sørlendingen. Til slutt fikk konsulatet likevel formidlet kontakt med en norsk familie bosatt på Tenerife.

-  Familien Dahl åpnet hjemmet sitt etter å ha hørt min tåredryppende historie. Jeg kjenner dem ikke i det hele tatt, flirer Andersen.

-  Holder de med Start?

-  Faren var faktisk Vålerenga-supporter. Han sang «Vi er Enga» i bakgrunnen da jeg snakket med familien på telefonen.

Familien Dahl hadde bare NRK - som Andersen anså som en helt ålreit nødløsning. Men han nektet å gi opp å få se Start kjempe om seriegullet på direkten. Det var kona som kom med det forløsende forslaget.

-  Kona fikk en idé om å kjøpe et web-cam, sette det på stuebordet foran TV\'n hjemme i Bømlo, og sende kampen ned til Tenerife på PC\'n gjennom MSN Messenger.

-  Jeg var på internettkafé og testet oppløsningen her i stad, og det fungerte helt OK. Så nå har vi åpnet et sjampis her nede og feiret litt, sier Andersen til Dagbladet.

Paraplyglass

Rune Andersen åpnet for øvrig årets Tippeliga-sesong på Kristiansand stadion før Start hadde spilt ett minutt, da han sammen med Erik Faber framførte den nye klubbsangen .

Andersen og Faber var tenkt å skulle framføre sangen også på Starts avslutningsfest på Torvet i Kristiansand i kveld. Men den blonde popstjernen må gå på scenen uten sin kompanjong - han kommer til å feire medaljen med et paraplyglass på Tenerife.

Gruer meg

-   Vurdert å avbryte ferien?

-   Jeg skal hjem til Norge på søndag, og sjekket muligheten for å dra hjem tidligere. Men vi hadde akkurat ikke rukket det. Men dette er fryktelig teit. Jeg føler jeg meg litt dum, erkjenner Andersen.

Natt til fredag hadde han mareritt om at Vålerenga vant serien.

-   Jeg drømte at det ble 1-1 i Kristiansand, og at Vålerenga vant 3-0 mot Odd. Jeg bråvåknet klokka seks, og etter det har jeg ikke sovet. Jeg er nesten kvalm. Jeg håper Start vinner 3-0, men liker veldig dårlig at de er blitt favoritter.

-   Jeg gruer meg mer enn jeg gleder meg

IKKE SÅ MORO Komiker Rune Andersen er ihuga Start-mann, men trodde ikke Start skulle ende opp i en seriefinale mens han var på Sydentur. Nå ahr han kjempet en desperat kamp for å få se favorittlaget på TV. Foto: Scanpix<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> FAN: Rune Andersen i Start-drakt. Foto: Scanpix<!--/BTEK1-->