En passe ydmyk vinner

Denne suksessen er et resultat av smart felles innsats.

TRIO MED SUKSESS:  Sprinttrener Roar Hjelmeseth og Marit Bjørgen har begge hjulpet Ingvild Flugstad Østberg fram til 24-åringens første verdenscupseier. Den norske suksessen er et felles prosjekt. FOTO:: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
TRIO MED SUKSESS: Sprinttrener Roar Hjelmeseth og Marit Bjørgen har begge hjulpet Ingvild Flugstad Østberg fram til 24-åringens første verdenscupseier. Den norske suksessen er et felles prosjekt. FOTO:: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): En idrettsnasjon som vinner femdobbelt i kvinneklassen og tredobbelt i herreklassen, er pr. definisjon farlig nær ved å være seg selv nok. Da er det bra å ha Marit Bjørgen til å forklare forsiktig og smilende hva som nå skjer i sporet. En vinterstormakt på randen til total selvgodhet kunne ikke funnet noen bedre talskvinne enn henne.

I dag gikk hun fra det ene utenlandske TV-teamet til det andre og fortalte hvor naturlig denne norske dominansen egentlig er:

- Det gjelder bare å trene tålmodig, sa Marit.

Da hadde akkurat den ti år yngre treningsvenninnen Ingrid Flugstad Østberg vunnet sin første seier etter 125 starter i verdenscupen, og på perfekt engelsk slått fast at det føltes "unbelievable"

OK; vi skal være de første til å innrømme at det ikke var flust av fremmede TV-team som ville ha en forklaring fra Marit Bjørgen om hvorfor Norge er bedre enn noen gang i denne nordiske vintersporten. Men det var da noen.

Det gjelder å være korrekt i rapporteringen fra internasjonal langrenn. Riktignok har denne nasjonalidretten vår vært i fin utvikling som europeisk TV-sport de siste sesongene, men for hvert løp som går uten en tysker eller en polakk i tetstriden er denne nye posisjonen truet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer