FØLELSESLADD AVSKJED: Ståle Solbakken har visst lenge at søndagens kamp mot Aalborg kom til å bli siste gang han ledet FC København fra sidelinja, men slet likevel med å holde følelsene tilbake.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
FØLELSESLADD AVSKJED: Ståle Solbakken har visst lenge at søndagens kamp mot Aalborg kom til å bli siste gang han ledet FC København fra sidelinja, men slet likevel med å holde følelsene tilbake.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

- En perfekt avslutning

Ståle Solbakken takket av i FC København.

(Dagbladet): FC København - Aalborg 2-0.

Ståle Solbakken ledet søndag FC København for siste gang mot gamleklubben Aalborg, og det skulle bli en lykkelig ende på nordmannens danske eventyr på alle mulige måter da hovedstadslaget rundet av en fantastisk sesong med 2-0 seier, samtidig som nedrykkstruede AaB - med Kjetil Wæhler på laget - overlevde i Superligaen.

TAKKET FOR SEG: Da Aalborg og Midtjylland henviste FCK til tredjeplass i 2008, var det flere supportere som uttrykte sin misnøye med Ståle Solbakken. Tre år tok han avskjed med klubben som en helt.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
TAKKET FOR SEG: Da Aalborg og Midtjylland henviste FCK til tredjeplass i 2008, var det flere supportere som uttrykte sin misnøye med Ståle Solbakken. Tre år tok han avskjed med klubben som en helt.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Det var en perfekt avslutning. AaB berget plassen, og alle ble glade. Det var flott at AaB klarte det, sier Solbakken, ifølge sporten.dk.

Foran 27.000 tilskuere i Parken kunne FCK feire det femte seriegullet av seks mulige under Solbakkens regjeringsperiode i klubben. Selv om han har visst i halvannet år at søndagens oppgjør skulle bli den siste, var det ikke uten vemod at han tok del i jubelscenene som utspilte seg ute på gressmatta på nasjonalarenaen.

HOLDT SEG I BAKGRUNNEN: Mens spillerne i sann dansk ånd feiret med pokal og øl, inntok en smilende Ståle Solbakken tilskuerrollen.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
HOLDT SEG I BAKGRUNNEN: Mens spillerne i sann dansk ånd feiret med pokal og øl, inntok en smilende Ståle Solbakken tilskuerrollen.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Jeg har visst det siden november 2009, men det har rammet meg følelsmessig noen ganger, og jeg har måttet kjempe litt med meg selv. Det er mange opplevelser sammen med gutta som jeg kommer til å huske: Tapet på Kypros, seirene over Manchester United og Rosenborg, samt kampene mot Barcelona, sier Solbakken, som skulle ut og spise middag og feste sammen med resten av laget.

Snart flytter den kommende Köln-treneren til Tyskland for å ta fatt på nye oppgaver. Svenske Roland Nilsson skal fylle tomrommet Solbakken etterlater i København. Mannen som etter planen skulle ha blitt Norges neste landslagssjef, er ikke bekymret for skandinavisk klubbfotballs flaggskip:

Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Det er jeg ikke redd for. Det kommer til å gå bra. Jeg bekymrer meg ikke for framtiden til FCK.

Solbakken var ikke den eneste profilen som takket for seg i FCK. Veteranen Jesper Grønkjær satte punktum for en innholdsrik spillerkarriere med et strålende langskudd mot AaB.

- Han har trent på å score sånne mål i ti år, og endelig lykkes han, spøker Solbakken.