Martin Ødegaard:

- En perifer spiller

Den spanske storavisa Marca hevder Martin Ødegaard (22) er langt fra fornøyd med sin egen rolle i Real Madrid.

NÅDELØS DOM: Den spanske storavisen Marca kommer med en nådeløs dom over Martin Ødegaards start i real Madrid. Foto: Heiko Junge / NTB
NÅDELØS DOM: Den spanske storavisen Marca kommer med en nådeløs dom over Martin Ødegaards start i real Madrid. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i en artikkel mandag storavisa tar for seg situasjonen til Martin Ødegaard og hans uruguayanske lagkamerat Federico Valverde.

De blir begge to sett på som framtida for Real Madrid, men begge har slitt med å markere seg denne sesongen.

NY ROLLE?: Tom Høgli, som er tidligere landslagsspiller og har spilt under Ståle Solbakken i FC København, tror dette om Martin Ødegaards rolle i det «nye landslaget». Reporter: Henrik Ljosland Vis mer

Ødegaard ble hentet tilbake til Real Madrid ett år før den opprinnelige utlånsavtalen med Real Sociedad utløp. Nordmannen hadde imponert stort for baskerne og var av flere ansett som en av La Ligas beste spillere i fjor.

Valverde på sin side fikk sitt store gjennombrudd for hovedstadsklubben i fjor og var en viktig brikke i Zinedine Zidanes mannskap.

- Federico Valverde og Martin Ødegaard var to spillere som Real Madrid forventet mye av denne sesongen, men uruguayaneren er ikke besluttsom lenger og nordmannen spiller knapt. Mange rundt klubben vil se mer av dem, men Zinédine Zidane mener det ikke er rett tid for dem, skriver Marca i artikkelen.

- Sjette valg

Etter å ha kommet tilbake til de liljehvite i sommer har Ødegaard bare spilt ni kamper og ikke notert seg for noen målpoeng. Fem av disse kampene startet han på benken.

22-åringen fra Drammen har vært skadeplaget denne høsten og har fått en trøblete start i storklubben. I sommer ble det kjent at Ødegaard hadde slitt med kneskaden «jumpers knee» en god stund, og i etterkant har han også hatt en del andre småskader.

Marca skriver at klubben har tillit til Ødegaard, men at Zidane ikke ser det på samme måten.

- Han har gått fra å være en av La Ligas åpenbaringer til å bli Los Blancos sjette valg på midtbanen og har notert seg for bare fem minutter i løpet av de siste fem kampene, skriver avisa i det som er en nådeløs dom.

Ødegaard har i de fem siste kampene vært skadefri, men likevel ikke fått mer spilletid.

- Opprørt

Zidane har i stedet stolt på de eldre stjernespillerne Luka Modric, Toni Kroos og Casemiro. Ødegaard var sett på som en mulig arvtaker for Modric da han ble hentet tilbake til klubben i sommer, men har vært langt unna en slik rolle så langt i år.

Det skal ifølge den spanske storavisa plage Ødegaard.

- Ødegaard har blitt en perifer spiller. Hans siste start kom mot Sjakhtar Donetsk og han har blitt opprørt over sin rolle i klubben. Det er vanskelig å forstå, men det ser ikke ut til at han har en sjanse til å starte lenger, hevder Marca.

Nå er det over en måned siden Ødegaard sist startet en kamp for Zinedine Zidanes mannskap. I helga var han ubenyttet reserve da Real Madrid ikke klarte å score i 0-0-kampen mot Osasuna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer