Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En periode trodde vi at vi gikk på vannet

90-tallsheltene unner Drillo en verdig avskjed.

TIL USA: Egil Drillo Olsen og Rune Bratseth etter 3-0 seiren over Polen. Seieren sikret VM-billett til USA i 1994..
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX
TIL USA: Egil Drillo Olsen og Rune Bratseth etter 3-0 seiren over Polen. Seieren sikret VM-billett til USA i 1994.. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen refset fotballforbundet og fortalte til Dagbladet i går at han ikke ønsker noen hyllest i NFF-regi etter lang og tro tjeneste.

Dagbladet har snakket med flere fotballprofiler fra 90-tallet som ikke er overrasket over at gamlesjefen velger å si nei til en hyllest.

- Jeg er ikke overrasket, sier Henning Berg til Dagbladet.

- Jeg vet jo at han ikke ønsker sånne markeringer - det er ikke i hans ånd, sier Jahn Ivar Jakobsen.

Trist Den gylne generasjonen beskriver Drillo som en stille mann, som ikke vil hylle seg selv. Men flere tror det ligger mer bak avgjørelsen.

- Det er trist. Det er et tegn om at det har skjedd noe Drillo ikke er fornøyd med, sier Lars Bohinen, og får støtte av Alf Inge Håland:

- Han fortjener en hyllest, men med den avskjeden det ble, forstår jeg at det ikke blir noe av.

I går startet Drillo-ballen å rulle igjen. Først med Dagbladets oppslag. Så kom hovedpersonen selv på banen i TV 2. Bare en time etter snakket Ola By Rise med NRK. Han tok en nådeløs dom med NFFs håndtering i timene før Drillo fikk sparken.

- Et støyende stunt med en masse røff personalbehandling, også av en trenerlegende som i praksis ble truet til å gå, sier By Rise til NRK.

94-generasjonen mener det bare er trist. For dem vil Drillo alltid være en trenerlegende. Som hjalp dem i karrieren.

AVSKJED: Egil Drillo Olsen ble erstattet av Per-Mathias Høgmo i slutten av september.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
AVSKJED: Egil Drillo Olsen ble erstattet av Per-Mathias Høgmo i slutten av september. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Det Egil har gjort for norsk fotball kan ikke overvurderes. Han ledet Norge til to verdensmesterskap og har uten han hadde jeg trolig vært uten mange store opplevelser, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Det er for dårlig at det ikke ble klart på forhånd. At det er Drillo, gjør det mer spesielt. Situasjonen er ikke NFF verdig, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Respekt Alle de gamle spillerne vil minnes Drillo som en unik skikkelse i norsk fotball. En som tok oss ut av sumpa.

- Jeg har lært ekstremt mye av Drillo. En periode under han trodde vi at vi gikk på vannet. Jeg har vanvittig respekt for ham, sier Rekdal til Dagbladet.

- Det er hans fortjeneste at vi var så gode som vi var. Han var en pedagog, en taktisk smart trener og hadde stor suksess og tillit blant folket, sier Erik Thorstvedt.

- Drillo har utvilsomt betydd mye for norsk fotball og meg personlig. Det var han som tok meg inn på landslaget og jeg har mange gode minner tiden med han som landslagssjef, sier Tore Pedersen.

Også John Carew er svært kritisk til måten Drillo ble presset ut av landslaget på.

SCORET. Kjetil Rekdal jubler for scoring mot Mexico i 1994. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix
SCORET. Kjetil Rekdal jubler for scoring mot Mexico i 1994. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling