En perle fra Blixt

LA MANGA (Dagbladet): Rosenborg-Lokomotiv Moskva 2-1. Lars Blixt (24) har terpet tilslag og skuddstyrke slik hans store forbilde, Stig Inge Bjørnebye, en gang gjorde. I går endte all treninga i et mesterstykke av en scoring. - Stig Inge er forbildet mitt på alle måter, sier Rosenborgs ferske høyreback.

Etter 11 minutter fyrte Blixt av et langskudd fra nærmere 30 meter, så hardt at ingen av vindkulene på La Manga maktet å påvirke retningen på ballen. Og defintivt ikke keeperen til Lokomotiv Moskva. Ferden endte helt oppe i krysset, og et av de vakreste Rosenborg-målene noensinne var et faktum.

- Har kanskje gjort noe liknende et par ganger, men det har vært på frispark. Dette var noe helt spesielt, sier Blixt.

Målet var så overveldende vakkert at selv trener Nils Arne Eggen måtte smile og gratulere - etter å ha frest og viftet med armene i de 90 foregående minuttene. For bortsett fra seieren og keeper Espen Johnsen, så var det ikke annet enn Blixt å glede seg over.

Aldri angret

Blixt er fra Trysil, og kom til Rosenborg fra Nybergsund på Stig Inge Bjørnebyes anbefaling. Bjørnebye er aksjonær i Nybergsund, i tillegg til blant andre Formel 1-stjernen Michael Schumacher. Etter råd fra Bjørnebye gikk han til og med ned én divisjon - fra 1. divisjonslaget Skjetten - for å bli med på Nybergsunds satsing.

Det har han aldri angret på.

- Plutselig ringte Stig Inge og sa jeg skulle trene med Rosenborg, sier Blixt.

Trent skudd

Mye derfor står han i takknemlighetsgjeld til Blakckburn-backen. Men beundringen startet lenge før Blixt sparket seg inn i fotballoffentligheten.

- Stig Inge har alltid vært et forbilde for meg med sin profesjonelle holdning. Han har alltid gjort sitt beste, og samtidig forblitt jordnær selv om han har hatt stor suksess, sier Blixt.

Gårsdagens perle var slett ikke noe lykketreff. Han har trent spesifikt på langskudd gjennom hele karrieren, bevisst på at han kan dra nytte av det som høyreback.

- Som back kommer man ofte til den type muligheter. Da er det viktig å ha et best mulig skudd, sier han.

Straffespark

Han har i tillegg et par andre godt synlige egenskaper som trener Nils Arne Eggen vet å sette pris på:

- Han er farlig på gjennombrudd, han har meget god balanse og stor fart, sier han.

  • Blixtsnabb, ville svenskene sagt.

At han lagde et litt unødvendig straffespark som endte i Lokomotivs redusering, betød verken noe for kampen eller totalinntrykket.

INN I VARMEN: Lars Blixt er blitt tatt vel imot av resten av RBK-gutta.
GRATULERER: Rosenborg-trener Nils Arne Eggen gratulerer Lars Blixt med kjempescoringa.