Boikott verdenscupfinalen i Russland

En pinlig tur: Er denne svenske unggutten den eneste modige i Norden?

I resten av norsk og svensk skiskyting skorter det foreløpig på holdninger og konsekvens.

GULL VERDT FOR SPORTEN: Unge Sebastian Samuelsson står opp for en ærligere skiskyting ved å nekte å konkurrere i Russland før landet innfører en troverdig dopingkontroll. Hvorfor våger ikke norsk skiskyting det samme? FOTO:Pontus Lundahl / TT.
GULL VERDT FOR SPORTEN: Unge Sebastian Samuelsson står opp for en ærligere skiskyting ved å nekte å konkurrere i Russland før landet innfører en troverdig dopingkontroll. Hvorfor våger ikke norsk skiskyting det samme? FOTO:Pontus Lundahl / TT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA de svenske skiskyttergutta forleden stakk fra Norge og de andre favorittene på OL-stafetten, var det en overraskelse. Riktignok har Sverige bra tradisjoner i denne sporten, men de har aldri vært regnet med blant de virkelig store; altså Russland, Tyskland, Frankrike og Norge.

Men når de store nå sliter med å skjønne forskjellen på rett og galt, er det de små vi må håpe på. Som for eksempel svenskenes nye yndling; den bare 20 år gamle OL-mesteren Sebastian Samuelsson.

Ung; javel, men han er i hvert fall voksen nok til å skjønne at sporten hans ikke vil få det bra om dopsvindelen får fortsette. Derfor sier han nei til å reise til verdenscupfinale i Russland.

Det tør visst ikke vi som har en stolt skiskyttertradisjon å ta vare på; de norske løperne som later som om dette er alle andres ansvar, de norske lederne som overlater beslutningen om boikott til løperne og mediene som tilsynelatende tror kritisk sportsjournalistikk begrenser seg til innsyn i lunsjregninger og reiser på businessclass..

Enn så lenge er det knapt noen stemmer rundt den ellers så kritiserte norsk toppidretten som har krevd at våre helter holder seg borte fra konkurranser i land uten godkjent dopingkontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer