En putt for evigheten

Suzann Pettersen (22) har lenge vært et stort golftalent. Under Solheim Cup i Sverige tok hun det definitive steget inn blant verdenseliten.

På Barsebäck Golf & Country Club i høst fikk golfjentene fra Europa og USA sitt store publikumsgjennombrudd. Nesten 100000 var til stede de tre dagene prestisjeturneringen varte. Svenske Annika Sörenstam var selvsagt det store trekkplasteret, men hun fikk ganske snart fast følge av vårt eget golfess.

Eventyrlig helg

- Jeg vil spille med Suzann, sa Annika dagen før turneringen, og fikk selvsagt ja. De to nordiske jentene erobret Barsebäck fra første slag. Men det var bare starten på en eventyrlig helg.

Lørdag ettermiddag gikk Suzann igjen i par med Annika i den aller siste flighten, mot USAs Laura Diaz og Kelly Robbins. Etter 17 hull var de fire jentene stadig helt likt. Både Suzann og Annika hadde fine utslag på det 18., de amerikanske jentene ikke fullt så bra. Men Diaz hadde et drømmeinnspill, og ballen landet bare 1,20 meter fra flagget. Suzann havnet sju meter fra, Annika seks.

- Nå løper vi, så vi kommer først på greenen, sa rutinerte Annika til Suzann. 20000 tok imot dem på en ekstatisk måte.

Bom fra 1,20

Amerikanske Robbins lå rundt 15 meter fra hullet, og Diaz benyttet retten til å putte først i et forsøk på å psyke ut Annika og Suzann. Det var overstille da Diaz slo til ballen - og bommet.

Suzann la ballen sin til rette, konsentrasjonen sammen med trener og caddie Simon Holmes var som vanlig lang og grundig. Nå hadde 22-åringen sjansen til å vinne kampen og sende Europa i en trepoengsledelse foran avslutningsdagen. Ballen gitt rett i hullet - en putt for evigheten.

- Det var utrolig deilig at jeg klarte å sette birdieputten min, sa Suzann i et kaos av TV-kameraer, pressefolk, representanter for Europa-laget og tusenvis av tilskuere. Og attesten lot ikke vente på seg.

- Suzann er en kommende superstjerne, sa ekspertkommentator Ewen Murray i Sky Sports.

  • Suzann kommer til å bli verdens beste spiller og ta over etter Annika, sa ekspertkommentatoren på Svensk TV.
  • Den største opplevelsen under Solheim Cup var Suzanns putt på det 18. hullet lørdag, sa kaptein Catrin Nilsmark.

Det største

Europa banket til slutt USA sønder og sammen. Suzann og Annika fikk hovedæren, og sammen med de andre jentene feiret de godt og lenge.

- Dette er det største jeg har vært med på, sa Suzann.

  • Suzann Pettersen skal etter planen ta sin første seier på USA-touren neste år. Det er trolig bare starten på en eventyrlig karriere.

GI DIN STEMME HER:

RETT TIL HIMMELS: Suzann Pettersen jubler etter å ha sett ballen gå rett i hullet på 18. green under Solheim Cup i Barsebäck i Sverige.