Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En putt for historien

Da Henrik Bjørnstad (26) senket sin aller siste putt etter 90 hull i kvalifiseringen til PGA-touren, skrev han seg inn i den norske golfhistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stem her!

Mer enn 1100 spillere gjorde ærlige forsøk på å sikre seg Tour-kortet for neste års USA-tour. Da Henrik tok fatt på de fem siste og avgjørende dagene, kjempet han mot 159 spillere. Bare 30 ville få billett til golfhimmelen. Etter 90 hull var en norsk golfer for første gang klar for å møte Tiger Woods og vennene hans i USA.

Golfdrømmen

-  Dette er helt sykt - jeg har problemer med å beskrive det, sa Henrik til Dagbladet sekunder etter birdieputten på det 18. hullet den 5. desember.

Drømmen Henrik hadde hatt hele livet var gått i oppfyllelse. Han mintes de utallige gangene han hadde stått på treningsfeltet og sett seg sjøl spille i USA på PGA-touren.

-  Og nå er jeg der, sa Henrik.

Bjørnstad tok seg en lang pause fra alt som hadde med golf å gjøre. Henrik droppet ut av Europa-touren, pakket ned golfbagen og tok fram hammer og sag. Men etter noen måneder som golflei snekker kom lysta og drømmen om USA tilbake.

Ikke noe gratis

 I MÅL:  Henrik Bjørnstad imponerte stort gjennom 90 hull da han klarte å sikre seg kortet på USA-touren. På det siste hullet på den siste dagen gjorde Henrik for sikkerhets skyld birdie. Foto: Arnt E. Folvik
I MÅL: Henrik Bjørnstad imponerte stort gjennom 90 hull da han klarte å sikre seg kortet på USA-touren. På det siste hullet på den siste dagen gjorde Henrik for sikkerhets skyld birdie. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Jeg har gått hele veien, jeg har ikke fått noe gratis, sa Henrik da Tour-kortet var klart.

-  Nå skal jeg hjem til Oslo, før kursen settes tilbake til Florida.

Etter kvalifiseringen har Henrik har noen dager fri, men har selvsagt holdt svingen og golfformen ved like. For allerede 13. januar 2006 slår han ut i sin første turnering på Hawaii. Han får ikke møte Tiger Woods, men 16-årige Michelle Wie fra Hawaii vil trolig stille opp.

-  Jeg har bare vært seriøs og ikke gjort noe dumt på lenge, så jeg har fortjent å kose meg litt, sa Henrik.

Helt sykt

Rett over jul er det slutt på kosen. Verdens beste golfere er klare til å få en nordmann å fighte med på PGA-touren. I den første premiepotten Henrik skal være med og kjempe om, ligger det mer enn 30 millioner kroner. 26-åringen vet at det er i USA han hører hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!