RAUS OG GODHJERTET: Per Joar Hansen husker Eggen både som spiller og som trener. Her er de to under en kamp mellom Rosenborg og Fredrikstad. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
RAUS OG GODHJERTET: Per Joar Hansen husker Eggen både som spiller og som trener. Her er de to under en kamp mellom Rosenborg og Fredrikstad. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

- En raus og godhjerta person som ville alle vel

Per Joar Hansen sørger over tapet av Eggen.

(Dagbladet): I dag kom den triste nyheten om at Knut Torbjørn Eggen har gått bort. Han ble bare 51 år gammel.

U21-landslagstrener Per Joar Hansen spilte med Eggen i Rosenborg, og de to vant serien og cupen sammen i 1988.

- Det er et fryktelig stort tap for norsk fotball. Det er en stor personlighet som har gått bort, et stort menneske, sier Hansen til Dagbladet.

Han roser Eggens fotballkunnskaper og formidlingsevne som kommentator.

- Knut Torbjørn var en meget kunnskapsrik mann som fotballtrener. I tillegg var han en utrolig god formidler av fotball også, noe han viste som fotballkommentator. Han klarte å få frem det fotballfaglige til de som var over gjennomsnittet interessert, samtidig som han klarte å få formidle fotballglede til de som er under snittet interessert.

I tillegg til at de var trenerkolleger, var de to også gode venner utenfor fotballen.

- Jeg har veldig mange gode minner fra Knut Torbjørn. Både det jeg lærte av ham hva innstilling til trening og kamp gjelder, men vi hadde også mange gode samtaler ved siden av banen der vi kunne snakke om både store og små ting. Han var som sagt en veldig raus og godhjerta person som ville alle vel.

- Det er en veldig trist dag, spesielt for de nærmeste, men også for norsk fotball, sier Hansen.