En real mulighet

MADRID (Dagbladet): Real Madrid er i sportslig krise. Ingen vet helt hvor Rosenborg er. Spørsmålet i kveld: Hva er verst - å spille svake fotballkamper, eller ikke å spille fotballkamper i det hele tatt?

Real Madrid og Rosenborg kunne fyllt opp Santiago Bernabeu med usikkerhetsfaktorer. Men summerer vi dem, så kommer Rosenborg best ut. Det skal mye til å tape akkurat den kampen:

  • Bare tre av 14 seirer i ligaen har sendt Real Madrid ned i nedrykksstriden, og helgas 1- 5 for Real Zaragoza var det største hjemmetapet siden Johan Cruyff og Barcelona vant 5- 0 i 73/74-sesongen.
  • Rosenborg har brukt fraværet av seriespill på å kvalitetstrening, rekreasjon og oppladning. Eller som Nils Arne Eggen ydmykt uttrykker det:

- Vi gjør så godt vi kan.

Spørsmålet er om det holder.

Bakhodet

Real Madrid er skaderammede, poengfattige, utskjelte og småsteinete. Ille, men en og annen spanjol tenker kanskje den samme tanken som mange i Rosenborg har i bakhodet:

Bunnen er nådd for Real Madrid, det kan bare gå én vei...

La oss håpe Real har minst ett tap til ned til bunn. Og at Rosenborg klarer å skjule en del åpenbare usikkerhetsmomenter:

  • De har bare spilt én kamp av betydning den siste måneden - mot Bayern München for to uker siden. Allerede da ble mangelen på kamptrening brukt som en forklaring. Nå har det gått ytterligere to uker, og Rosenborg blir garantert straffet hvis de i kveld må bruke tid på å venne seg til tempoet i Champions League.
  • Rosenborg spilte oppsiktsvekkende svakt mot Bayern München - etter en oppladning som burde være perfekt. Det hadde naturligvis mye med Bayern å gjøre, men mest med Rosenborg. Forhåpentligvis bare en dårlig dag, men kanskje er litt av gnisten og overskuddet borte, etter en lang og flott sesong.
  • Bjørn Otto Bragstad er ute med skade. Erstatter Bent Inge Johnsen er en ypperlig midtstopper: Sterk, rolig - og med en pasningsfot som Bragstad mangler. Men: Johnsen mangler kamptrening. Og på aller ypperste nivå kan ørsmå glipper få store konskvenser.
  • Mini er tilbake på venstreflanken. Ikke fordi han har spilt seg inn, men fordi forsøket med Roar Strand mot Bayern ikke fungerte. I stedet for nye eksperimenter, endte Eggen og By Rise opp med en spiller som kjenner denne rollen i detalj - uten at det betyr at Mini mestrer den på dette nivået.

Men usikkerhetsmomentene til tross: Rosenborg kan fort vinne i kveld. Og det skjer hvis det står 0- 0 etter en halvtime.