En Real omgang juling

Real Madrid- Rosenborg 4- 1. Trodde noen at David Beckham bare var opptatt av å være fin på håret. Nei, selvsagt ikke.

MADRID (Dagbladet): I 2. omgang i går viste han hvorfor hans trøye nummer 23 bæres av titusenvis av unge Real-fans. Hans frisparkmål var magisk. Igjen

Men: I første omgang var det ikke mye som stemte for David Beckham. Eller Zinedine Zidane og Raúl for den del. Rosenborg spilte taktisk, modig og klokt, spesielt imponerende var 18-åringen Per Ciljan Skjelbred og evighetsmaskinen Roar Strand.

Men etter pause ble det mye Real, veldig mye.

Fotballmagi

Minutter etter at Beckham hadde skreddersydd et frispark på hodet til Ivan Helguera - 3- 1 - kom det første øyeblikkets fotballmagi.

Beckhams langpasning, cirka 70 meter. 64 000 mennesker på Santiago Bernabéu satt med åpen munn og fulgte med. Brasilianeren Robinho startet og løp fra Riseth. Ballen så nesten ut som om den hadde en autopilot innebygd. Hvordan? Fordi den la seg ned i det riktige steget til Robinho. Mål ble det ikke, men dette var fotballpoesi i fotballkampen.

Genialt punktum

Og Santiagos trofaste menighet hadde ikke før fått satt seg ned i støyen av jubel før engelskmannen satte et genialt punktum.

Vi har sett det før og vi visste hva som skulle komme. Hele stadion visste det. Rosenborgs mur visste det. Og Espen Johnsen visste det.

Beckham satte venstrefoten foran den høyre. Tittet ned. Pustet, og alle klisjeers mor må ha oss unnskyldt. Han bendte ballen inn i krysset. Igjen. 4- 1.

 - Det ble etter hvert en god kveld for meg, sier David Beckham, som var overrasket over Rosenborgs gode kontringsspill i første omgang.

 - Vi gikk ut etter pausen for å få et tidlig mål. Vi fikk to, og da styrte vi resten av kampen, sier Beckham og forsvinner ut av Santiago Bernabeau i sin skreddersydde dress.

STRÅLENDE: David Beckham viste fram sitt aller beste på Santiago Barnabeu i andre omgang, og avsluttet med et vidunderlig frisparkmål. Ikke rart han feiret.