-  En real opptur

Thorstein Helstad (27) har signert en 3,5-års kontrakt med Rosenborg - og har ambisjoner om en plass på landslaget.

TRONDHEIM (Dagbladet): Til Dagbladet sier 27-åringen at det slett ikke er noen nedtur å dra fra Austria Wien til Trondheim.

-  Jeg er kjempehappy og ser på dette som en real opptur. Det har ikke vært så gøy i Wien i det siste, så jeg ser det som en stor lettelse å få komme hjem. Jeg gleder meg til å spille fotball igjen, sier Helstad.

Forhandlingene holdt på å gå fullstendig i stå på grunn av Austria Wiens pengekrav, men det løste seg seint mandag kveld. I går var det bare papirarbeid og medisinsk test som gjensto før overgangen var klar. Partene ønsker ikke å kommentere detaljene i kontrakten, men overgangssummen skal ligge på rundt fem millioner kroner.

-  Jeg er veldig fornøyd med kontrakten, selv om jeg går litt ned i lønn. Det viktigste nå er å få spille fotball igjen.

Spilleklar

Helstad dro i går tilbake til Wien, men regner med å komme flyttende til Trondheim mandag. Han er spilleklar til Rosenborgs hjemmekamp mot Vålerenga 11. september.

-  Det er mange gode spillere i Rosenborg, men jeg tar det som en utfordring og gleder meg bare til å komme i gang. Jeg vil stå på fra første dag og gjøre alt jeg kan for å få spille.

-  Hvordan er formen?

-  Jeg har jo trent, så formen er ikke så ille.

-  Ambisjoner om landslagsspill?

-  Ja, helt klart. Derfor vil jeg begynne å spille fotball igjen. Jeg var jo inne ei stund, så jeg håper at jeg kan komme tilbake i landslagstroppen, sier Thorstein Helstad.

Foryngelse

Sportsdirektør Rune Bratseth er veldig fornøyd med å få Austria Wien-spilleren til Trondheim.

-  Han er en ung mann, og slik sett et ledd i Rosenborgs foryngelsesprosess, sier Bratseth.

Han mener Helstad kan ta opp konkurransen med hvem som helst, at han kan brukes på flere plasser på banen, og at han kan gi RBK større fleksibilitet i forhold til formasjoner.

-  Vi måtte ikke på død og liv ha en ny spiller nå, men han er en bra forsterkning av stallen og en annerledes type spiller, sier Rune Bratseth.

NY RBK-SPILLER: Thorstein Helstad forlater Austria Wien uten å ha fått med seg en eneste operaforestilling, men han fant fort tonen med RBKs sportsdirektør Rune Bratseth.