Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En regelrett skandale-finale

Slalåmfinalen for kvinner i Sierra Nevada fredag kveld var utvilsomt rennet som aldri burde vært kjørt. Så håpløse var forholdene at det nesten var umulig for løperne å holde seg i traseen. - En skandale, mente både Trine Bakke og Andrine Flemmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrine Flemmen kjørte ut allerede etter 15 sekunder kjøring i snøstormen som raste over Sierra Nevada-området da rennet startet. Men det var ikke vinden og snøen som var verst. Nei, det var det bløte underlaget som skapte problemene.

- Jeg synes det var bra å kjøre så lenge som 15 sekunder på dette underlaget, for det var jo helt håpløst å kjøre, sa Andrine Flemmen.

Og Trine Bakke fulgte opp:

- Dette er den største parodien jeg har vært med på i hele mitt liv. Vi tråkker jo bare rett gjennom snøen, og selv for meg med startnummer fire var det umulig å kjøre. Men det ser dere vel selv, for vi så vel ikke akkurat ut som verdens beste slalåmkjørere i dag, sa hun.

En tanke

- Slik forholdene er her har vi bare én tanke i hodet alle sammen, og det er å ikke kjøre ut, sa Trine Bakke. Hun slo fast - klart og utvetydig - at rennet var en skandale.

- Jeg vil vel si at dette har vært det verste vi har vært med på denne sesongen, selv om også en del av de andre rennene vi har kjørt i verdenscupen har vært preget av temmelig håpløse forhold, sa Bakke, som tross alt klarte seg bra i første omgang og kjørte ned til fjerde beste tid.

- En ting kan jeg i hvert fall si, og det er at den som vinner her i hvert fall ikke er den beste slalåmkjøreren i verdenscupsirkuset, sa Bakke, som vant VM-bronse i disiplinen i Vail for en snau måned siden.

Tragisk

- Det er altfor dårlig her og etter min mening tragisk at de valgte å kjøre dette rennet. De som bestemmer må forstå at vi ikke trener hele året for å bli tilbudt forhold som dette, sa Andrine Flemmen, uvanlig krass til henne å være.

- Nei, jeg kan vel bare fastslå at dette ikke var noe morsomt, men det virker som om de kjører slalåm uansett hvordan forholdene er. I dag kunne de godt stått over, for dette var et mareritt, fortsatte hun.

Også australske Zali Steggall ble et offer for forholdene. Riktignok kom hun seg til mål, men hele løpet ble ødelagt av en utkjøring på toppen.

- Det er frustrerende med forhold som dette, og jeg kan ikke skjønne at det går an, sa den australske jenta. Hun endte på 18. plass av de 19 som kom til mål i første omgang. Sju løpere kjørte ut - blant dem Andrine Flemmen.

(NTB)