I KOMA: Michael Schumacher falt og skadet seg i skibakken den 29. desember i fjor. Foto: AFP PHOTO/YASUYOSHI CHIBA
I KOMA: Michael Schumacher falt og skadet seg i skibakken den 29. desember i fjor. Foto: AFP PHOTO/YASUYOSHI CHIBAVis mer

- En rekke feilvurderinger forverret situasjonen for Schumacher

Det hevder tidligere Formel 1-lege.

(Dagbladet): Akuttlege Gary Hartstein, som tidligere har jobbet som lege for Formel 1-lege, sier at fansen må «forberede seg på det verste», skriver blant andre de britiske avisene Daily Mail og The Mirror.

Hartstein skriver på bloggen sin det ble gjort en rekke feilvurderinger som forverret hans medisinske tilstand.

- Jeg har dette fra troverdige kilder som har tilgang til denne informasjonen, skriver han.

Ifølge The Times mener Hartstein at verdifull tid gikk tapt da Schumacher først ble fløyet til et mindre sykehus, før han deretter ble overført til et større et.

Michael Schumacher falt og ble skadet i skibakken i Frankrike 29. desember i fjor, og siden har han ligget i kunstig koma på sykehuset.

Hartstein skriver at desto mer tid som går, desto mindre er sjansene for at idrettshelten noensinne vil bli bra igjen, og sier fansen nå bør forberede seg på at det verste kan skje.

- Jeg har alltid visst at Michael var tilbedt. Men jeg er fortsatt overveldet over høyt fansen elsker ham. Og jeg har bekymret meg for hva som kom til å skje når og hvis de dårlige nyhetene kom, men jeg har innsett at de manglende oppdateringene om hans helsetilstand har gitt oss alle en mulighet til å bevege oss litt videre, at vi har kunnet bearbeide det som har skjedd og ... distansere oss, skriver han.

Han sier det er en av fordelene med den mediestrategien familien til Michael Schumacher har valgt.

- Jeg får en følelse av at folk vil klare seg, uansett hva som skjer, for vi har hatt tid til å bearbeide alt sammen, skriver han.