SVÆRT OPPRØRT. Odd Storetvedt ble nektet å være med i sin egen drøm, å delta i norsk travkriterium. Han var svært opprørt over veterinærene. Arkivoto: HESTEGUIDEN.COM.
SVÆRT OPPRØRT. Odd Storetvedt ble nektet å være med i sin egen drøm, å delta i norsk travkriterium. Han var svært opprørt over veterinærene. Arkivoto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

-En ren skandale!

Var opprørt da hesten ble nektet å starte.

-Det er en ren skandale, sa en sjokkert trener og kusk etter at han ble nektet å være med i storløpet Norsk travkriterium rett før start.

Baneveterinærene på Bjerke tok en svært kontroversiell avgjørelse da de viste bort nestfavoritten Dag Odinson fra å være med i løpet. En drøm ble knust for Odd Storetvedt som har vært travtrener i en årrekke, og endelig hadde fått fram en stjerne som garantert ville satt farge på løpet som har en første premie på 500.000 kroner.

-Det er helt utrolig at en mann kan ha så mye makt, sa Storetvedt da han ble sendt ut av banen av veterinær Svein Bakke.

Det som hendte var følgende:
Baneveterinærene skal inspisere alle hester før start.
Odd Storetvedt valgte å kjøre sakte forbi teamet for ikke å gire opp hesten for mye før start i det viktige løpet. Hesten tok noen dårlige steg og virket noe ukurant. Da Storetvedt fikk beskjed om å kjøre forbi en gang til, valgte han nok en gang å kjøre forholdsvis sakte forbi, men han økte farten betraktelig på bortre langside.
Da fungerte Dag Odinson mye bedre i travet, nærmest perfekt. Det så ikke ut til å være noen som helst grunn til å ta hesten på noe veterinærmessig.
De to fagkommentatorene Anders Mikkelborg og Stian Hallenstvedt som hadde sendingen på Rikstoto Direkte omtalte også veterinærteamets beslutning som en stor skandale.

Veterinærens forklaring

Stein Fiskum som er baneveterinær i team med Svein Bakke valgte å stryke hesten ut av løpet. Han kommenterte det på følgende måte til Rikstoto Direkte:
-Storetvedt kjørte to ganger i sakte fart forbi oss. Da virket hesten ukurant. Alle kusker vet at de skal presentere hestene best mulig når vi inspiserer dem.
På spørsmål fra intervjueren om de skal sørge for hestenes ve og vel, men at de også kan se litt lenger enn rett framfor seg. I to hundre meter etterpå travet hesten klokkerent, mente intervjueren.
Men Fiskum var klar på at det er der de står og bedømmer som de danner seg sitt faglige grunnlag om en hest skal starte eller ikke.

Dermed måtte Odd Storetvedt reise hjem til Bergen uten å ha fått være med på sin store drøm med sin hest Dag Odinson.

Seieren ble en ren spasertur for favoritten Tekno Odin og Øystein Tjomsland etter at den eneste seriøse konkurrenten forsvant.

Tok vekk ny favoritt

Seinere på dagen fjernet veterinærene Ulsrud Tea, som var favoritt i hoppederbyet. Også den er bergenser. Kusk Svein Ove Wassberg var forbannet over veterinærer som han mener har en arrogant oppførsel.
-De ønsker ikke å høre våre argumenter som kjenner hestene. Travledelsen vil at det skal satses på norskfødte klasseløp. Men fortsetter det som nå, kjøper vi heller billige hester fra nederland.
Ulsrud Tea er slik i gangen, sa Wassberg til Rikstoto Direkte.
Enten får klasseløpene flyttes fra Bjerke, eller så må veterinærene byttes ut, tordnet Wassberg rett etter at han også måtte ut av banen.
Wassberg fikk heller ikke starte med Lumjor i et rammeløp. Også den er fra Bergen.