En rett høyre for Beckham og Neville

Englands nye høyreside herjet.

(Dagbladet.no) David Beckham har spilt 96 landskamper for Three Lions. Gary Neville har 81.

Begge var skadet da England banket Israel på lørdag, og de kan ikke regne med å spasere inn på laget igjen.

I deres fravær imponerte nemlig Steve McClarens nykomponerte høyreside, med Micah Richards (bare fire landskamper) og Shaun Wright-Phillips (12 landskamper).

De kombinerte fint sammen på sida - og begge scoret i 3-0-seieren.

- Går mot slutten

Slikt gleder et Fotball-England som har en tynnslitt tillit til landslaget og dets ledelse. Friskt blod som imponerer gir dem derfor et lite håp om at landslagsframtida kanskje ikke ser så verst ut likevel.

De to kompisene Beckham og Neville har startet 62 landskamper sammen. Nå kan det være slutt.

Det mener i hvert fall The Guardian-kommentator Paul Kelso.

HEADET INN SITT FØRSTE: Micha Richards header her inn sitt første landslagsmål. Foto: AP
HEADET INN SITT FØRSTE: Micha Richards header her inn sitt første landslagsmål. Foto: AP Vis mer

- For dem var det kanskje ikke bare hyggelig å se denne kampen. Shaun Wright-Phillips og Micah Richards kombinerte effektivt og også scoret, og vi må nesten tilgi Beckham og Neville for å ha tenkt at landslagskarrierene nå kan gå mot slutten, mener Kelso.

Neville og Beckham gikk Sir Alex-skolen i Manchester, hentet trofeer til United på rekke og rad og har nærmest hatt klippekort på høyresida til England.

Mareritt-Shaun

Nå trues de av Richards (19) og Wright-Phillips (25) - som begge har blitt fotballgode i den lyseblå delen av Manchester. Shaun Wright-Phillips forlot imidlertid City for to år siden, da Chelsea hentet høyrekanten.

- Richards og Wright-Phillips har tatt den sjansen de nå har fått og siden de er så unge kan de ha monopol på disse to plassene til 2010-VM - og enda lenger enn det også, mener Paul Kelso.

Wright-Phillips slet i starten av Chelsea-karrieren sin, men nå viser han tegn på å være tilbake i storformen som gjorde at londonerne åpnet pengesekken.

- Shaun er et mareritt å forsvare seg mot når han spiller som han gjør nå. Han har fart, kraft og jobber hardt for laget. Det ser noen ganger ut som han skal miste ballen, men så slåss han og vinner den tilbake, skryter Steve McClaren ifølge PA Sport.

- Best akkurat nå

En rett høyre for Beckham og Neville

Rio Ferdinand svarer litt avvisende når han blir spurt om Wright-Phillips er framtidas mann på bekostning av Beckham - de to er tross alt kamerater fra United-tida.

Men han ingen problemer med å rose Chelsea-vingen.

- I øyeblikket er Shaun antageligvis den viktigste spilleren framover på banen i Premier League. Han har spilt veldig godt for klubblaget, og tar det også med seg på landslaget, sier Ferdinand til PA Sport.

Og rivaliseringen - og det faktum at City slo United for noen uker side - er glemt når Ferdinand snakker om forsvarskollega Richards.

- Micah Richards har et fantastisk potensiale. Han er veldig god for tida og det var strålende at han fikk sitt første landslagsmål.

PS! England ligger fortsatt bare på 3. plass i kvalikgruppa. Men det er bare tre poeng opp til Kroatia og ett poeng opp til Russland. Onsdag kommer russerne til Wembley og kroatene kommer til England seinere i høst.

SENKET ISRAEL: Shaun Wright-Phillips, Michael Owen og Micah Richards scoret hvert sitt mål på lørdag.
VANSKELIG Å STOPPE: Beina til Shaun Wright-Phillips er kanskje ikke så lange, men akk så akrobatiske.