«En retur til marerittet»

Japans fotballgutter slaktes av sin egen presse: 0-3-kampen på Ullevaal sammenlignes med 5-0-tapet mot Frankrike i fjor.

Japansk presse var full av negative og nervøse oppslag etter tirsdagens 3-0-tap for Norge.

Avisene boblet over av forslag til forbedringer foran VM-starten på hjemmebane 31. mai.

«Alle de tre målene kunne vært unngått. På den første glapp offsidefellen. De to siste målene kom da laget la seg bakpå og ikke gadd å avskjære de norske spillerne. Da de begynte å legge seg bakpå glapp konsentrasjonen», skriver Jiji Press.

«Nå må de prioritere å omorganisere forsvaret samt stramme opp den defensive styrken til angrepet», stresset det japanske nyhetsbyrået.

Etter åtte landskamper på rad uten tap var håpet om seier over Norge påtagende - ikke minst etter som midtspillerne Shinji Ono og Hidetoshi begge var tilbake i troppen.

Men den japanske pressen skriver om en skikkelig vekker for Japan. Japan er fast bestemt på ikke å bli den første vertsnasjonen for et VM som ryker ut etter første runde.

Tapet for Norge skapte ikke den nødvendige roen foran mesterskapet.

«En retur til marerittet. Akkurat som 5-0-tapet for Frankrike i fjor», skrev Asahi Shimbun.

«Det er bekymringsfullt hvordan Norge gjennomskuet offsidetaktikken til trener Philippe Troussier. Og det skjer bare to uker før VM begynner», mente Japans mestselgende avis Yomiuri Shimbun.

«Vi kan trygt slå fast at spillerne var slitne», var omkvedet i avisen Mainichi Shimbun.

Japan er i VM-gruppe med Belgia, Russland og Tunisia.

(NTB-Reuters)

FÅR PEPPER:</B> Japan fikk gjennomgå av Norge på Ullevaal i går. Her er Junichi Inamoto i duell med Jo Tessem og Eirik Bakke. I dag får Inamoto og co. gjennomgå i pressen. Foto: SCANPIX