HØYT OPPE: Magne Hoseth, her sammen med Bjørn Runström og Mattias Moström, skryter av lagkameratene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HØYT OPPE: Magne Hoseth, her sammen med Bjørn Runström og Mattias Moström, skryter av lagkameratene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- En revansje for de utskjelte

Hoseth skryter av lagkameratene.

|||MOLDE (Dagbladet): Moldes spillere av mange blitt lagt på hoggestabben i sesonginnledning.

Vegard Forren er den som kanskje har fått mest tyn. Etter ganske store tabber mot Brann og Start og en del mindre blundere i flere andre kamper, spilte midtstopperen fra Kyrksæterøra i går en kjempekamp for romsdalingene.

Magne Hoseth, for anledningen Molde-kaptein i seieren mot Aalesund, var meget imponert over Forren og hans forsvarskollegaer.

Lagmoral- Det er lagmoralen som gjør at vi vinner. Og så kan du bare se på Vegard Forren, Marcus Andreasson og Jan Kjell Larsen, som har blitt utskjelt så til de grader før. De spiller en kjempekamp alle sammen. Jan Kjell har jo en matchvinnerredning i andreomgang også, sier Hoseth med henspeiling på Larsen tigersprang opp i sitt høyre hjørne på en Aarøy-heading.

Larsen har i det siste kommet inn på laget som erstatter for Manchester United-innleide Ben Amos, etter solid innsats på trening. På direkte spørsmål om Aalesund-kampen var vendepunktet for Molde, kommer også Hoseth inn på treningsinnsatsen som en viktig faktor.

- Vendepunktet kommer ikke utpå der i kamp. Taper vi neste gang så er det bare å glemme vendepunkt. Det er hver dag, på trening, at vendepunktet kommer. Når det er sagt så er jeg jævlig stolt over gutta her i dag.

ToppscorerHoseth, som er årets toppscorer for Molde, fikk også i går bidra med sine kjernevirksomheter. På overtid i første omgang satte han straffen som ga Molde 1-1 og like etter pause slo han frisparket som Baye Djiby Fall omsider omsatte i scoring.

- Jeg har lært meg at keeperen ser mye på øynene til spilleren som tar straffa, så jeg prøvde å finte han ut litt med å se til motsatt hjørne for hvor jeg skulle skyte. Det funket visst, sa en sedvanlig lattermild og fornøyd midtbaneelegant.

Mer var det ikke å få ut av den medieglade averøyingen, som etter mye om og men ble sendt i garderoben av trener Kjell Jonevret. Svensken kunne dog legge til en ikke ubetydelig ting.

- Denne seieren betyr mye for klubben og ikke minst for byen. Alle husker fortsatt cupfinalen.

Det var tydelig på Aker Stadion i går. Det var mer lettelse enn jubel, som preget de rundt 11 000 på tribunen.