- En riktig, riktig superbonus

Nannskog om Valencia-møtet.

GLEDER SEG: Daniel Nannskog mener kampen mot Valencia er en bonus, og ser frem til å spille uten forventningspress. Foto: Torbjørn Grønning / DAGBLADET.
GLEDER SEG: Daniel Nannskog mener kampen mot Valencia er en bonus, og ser frem til å spille uten forventningspress. Foto: Torbjørn Grønning / DAGBLADET.Vis mer

TROMSØ (Dagbladet.no): Tromsø - Stabæk 0-0

I går møttes Norges to gjenværende representanter i Europaligaen til scoringsløs seriekamp på Alfheim. Torsdag reiser Tromsø til Bilbao, mens Stabæk tar i mot Valencia og superspiss David Villa på Telenor Arena. 

For Daniel Nannskog og Stabæk er det hele en ren bonus. 

- Det er ingen som forventer noe. Vi kan bare slappe av, glede oss og gi alt når kampen kommer. Det blir en riktig, riktig superbonus, mener Stabæks storscorer. 

Kaptein Morten Skjønsberg er helt enig med sin svenske lagkamerat. 

- Vi har lite å tape. Men vi skal nok gi de litt kamp, mener Skjønsberg. 

Ute etter avansement
I Tromsø-leiren er tonen en helt annen foran møtet med det baskiske storlaget Atletico Bilbao. 

- Vi er ute etter å gå videre og så får det bli akkurat det som blir det morsomme. Vi er med i Europa for å prestere og de samme premissene gjelder for møtet med Bilbao som seriekamp mot Stabæk, hevder Tromsø-trener Per Mathias Høgmo. 

En av Tromsøs beste i gårdagens seriekamp, Ruben Yttergård Jensen, klarer samtidig ikke å skjule at han gleder seg til torsdagens kamp. 

- Det blir en utrolig fin opplevelse med nærmere førti tusen spanjoler på tribunen, mener Jensen, før han kjapt legger til at de kanskje burde kalles baskere, og ikke spaniere. 

Tannløs forestilling
Om de spanske speiderne som hadde tatt turen til Alfheim i går ble spesielt skremt av det de så er en annen sak.

Atletico Bilbao fordi de fikk se et merkelig ineffektivt Tromsø-lag. Valencia fordi de fikk se et usedvanlig tafatt og tannløst bortelag. 

En ting Atletico Bilbao la seg merke til var Tromsø-spiss Morten Moldskred. En stor sirkel rundt Moldskreds navn på speiderblokka understreket nettopp det. Trener Høgmo mener Moldskred kan bli en nøkkelspiller for Tromsø nede i Spania. 

- Han er en sjanseskapende spiss og jeg vet at vi blir å skape sjanser også nede i Spania, mener en optimistisk Høgmo som ikke lar stresse av at laget hans ikke evnet å avgjøre seriekampen mot Stabæk. 

- Noen dager får man bare ikke uttelling på sjansene, men man kan ikke la seg stresse av det. Vi er i god form og har gjort mye mål i det siste. 

En ting er i hvert fall både Tromsø-trener Høgmo og Stabæks Jan Jönsson enige om. Kampene torsdag blir helt annerledes en gårdagens kamp i nord. 

- Vi tar med oss andreomgangen fra oppgjøret her, men det er klart det blir en helt annen kamp mot Valencia, avslutter Jönsson.

OPTIMIST: TIL-trener Per Mathias Høgmo.
Foto:  Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
OPTIMIST: TIL-trener Per Mathias Høgmo. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer