- En riktig vurdering å overta nå

Henning Bergs inntreden fikk ut potensialet i LSK.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Rosenborg 4-2. 

Det eneste som har gått på skinner i nærheten av Åråsen denne sesongen er Flytoget som dundrer forbi Lillestrøms hjemmebane med hyppig frekvens.

Sportsklubben fra Romerike har imidlertid befunnet seg på et blindspor siden de første, famlende treningskampene på La Manga i vinter.

Det har med andre ord vært langt mellom høydepunktene for ambisiøse kanarifugler.


Uforløst potensial


Mot Rosenborg fikk imidlertid Åråsen-publikummet servert sesongens indrefilet etter en ekstrem forvandling den siste halvtimen, som resulterte i en sterk 4-2 seier.

- Vi slår Rosenborg, og Rosenborg er et av de lagene som har spilt best og scoret mest i Tippeligaen denne høsten. Det sier litt om potensialet vårt, som vi ikke har sett så mye til denne sesongen, sier midtbanemann Espen Søgård.

Med tanke på at det uforløste potensialet kom ut i fullt monn i Henning Bergs debut som LSK-trener, blir veien til frelserstatus kort for den tidligere Lyn-sjefen etter at han ble innsatt i jobben flere uker før tiden.

En taktisk genistrek i pausen hvor Arild Sundgot ble byttet inn for Simen Brenne, og dermed også en omlegging til 4-3-3, snudde kampbildet på Åråsen på hodet.


- Full skjerping


Men det er ikke bare i garderoben på kampdag Berg har satt sitt preg på LSK. Kaptein Frode Kippe mener dessuten at laget har hatt sin beste treningsuke på lang, lang tid etter at Berg tok grep tirsdag.

- Det har vært full skjerping, og alle har villet vise seg fram. Samtlige har rett og slett vært veldig til stede hele uken, og gode treninger løfter prestasjonen i kamp, sier Kippe.

Henning har fra dagen én vært tydelig og veldig positiv. Han har backet oss opp og fortalt oss at vi er gode fotballspillere. Det har tydeligvis fungert bra, sier Arild Sundgot som stod for det viktige 3-2 målet til NRK.


- Savnet trenerrollen


Henning Berg selv, vil imidlertid ikke overvurdere betydningen av egen inntreden, men konstaterer at det er godt å være tilbake i trenergjerningen.

- Jeg trives på treningsfeltet., jeg trives med den daglige oppfølgingen av spillere, og jeg trives i trenerrollen, understreker Berg, som på tross av den alvorlige sportslige situasjonen så fram til utfordringen i å møte et Rosenborg-lag som har vist solid høstform.

- Jeg gledet meg, siden jeg har savnet å være i kampsituasjon fra sidelinja, sier Berg.


Riktig avgjørelse


Han var aldri i tvil om hva han skulle svare da telefonen fra LSK-ledelsen kom med spørsmål om å ta over tømmene fra Erland Johnsen og Frode Grodås med to kamper igjen av sesongen.

- Jeg var enig i ledelsens vurdering, og det var også en riktig vurdering, slik jeg ser det, påpeker Henning Berg overfor Dagbladet.no.

En av beslutningstagerne, styreleder Per Mathisen, sier at det var et nødvendig grep med tanke på den prekære tabellsituasjonen.

- Vi måtte prøve med tanke på hvilken fotballpersonlighet Henning er, poengterer Mathisen, han vil imidlertid ikke være med på at dette var noe som burde blitt gjennomført på et tidligere tidspunkt.

- Det blir som å lese fasiten etterpå, men timingen var vel ikke så verst sånn som den var? spør styrelederen retorisk.

ET AVGJØRENDE GREP: Henning Berg kom, trente dem i en uke, og berget plassen i Tippeligaen. Foto: SCANPIX/ ERLEND AAS
ET AVGJØRENDE GREP: Henning Berg kom, trente dem i en uke, og berget plassen i Tippeligaen. Foto: SCANPIX/ ERLEND AAS Vis mer
- En riktig vurdering å overta nå