-  En rollemodell

Gérard Houllier har vært en beundrer av John Carew i årevis. -  Han er en rollemodell, sier Lyons manager til Dagbladet.

LYON (Dagbladet): I dag skal John Carew (26) takke for tilliten i sesongens største kamp hittil: hjemme mot Real Madrid i Champions League.

Under gårsdagens pressekonferanse på Stade de Gerland var Lyon-manageren lite villig til å prate om enkeltspillere. Men da Dagbladet snakket med ham etterpå, lettet han litt på sløret.

-  John har brakt fart og styrke inn i laget. Dessuten er han en bra type, en fin personlighet å ha i klubben, sier Gérard Houllier.

-  Han er en rollemodell, fastslår den tidligere Liverpool-sjefen.

Liverpool-aktuell

Houllier bekrefter at han er svak for Carews fysikk og tempo, og at disse ferdighetene var hovedgrunnen til overgangen fra tyrkiske Besiktas. Også tidligere har den franske treneren forsøkt å hente nordmannen - da til Liverpool.

-  Ja, det stemmer det. Da jeg var i Liverpool snakket jeg med representanter for Valencia om mulighetene for et kjøp, men det ble aldri noe av.

I sommer gikk det imidlertid igjennom, og Carew er blitt en suksess fra første kamp. Houllier har visst om guttens sterke og svake sider i årevis, og er ikke i tvil om at den norske landslagsspissen gjør det meste rett for tida.

 FRONTFIGUR:  Lyons nye spiss, John Carew, i front på gårsdagens trening før dagens Champions League-kamp mot Real Madrid. Foto: Stéphane Guiochon
FRONTFIGUR: Lyons nye spiss, John Carew, i front på gårsdagens trening før dagens Champions League-kamp mot Real Madrid. Foto: Stéphane Guiochon Vis mer

-  Han har fokus på spillet nå. Sånn håper jeg han fortsetter i framtida, sier Houllier.

Etter Lyons første hjemmekamp - hvor de slo Strasbourg 1- 0 takket være en råsterk Carew-scoring - uttalte Houllier at denne sesongen er av avgjørende betydning for Lørenskog-guttens karriere.

Nå sier han:

-  Vi er fornøyde med ham, og jeg tror han er fornøyd med oss også.

Spissduell

I lørdagens seriekamp mot Monaco vant Lyon 2- 1. Der debuterte den brasilianske 21-åringen Fred, nyinnkjøpt fra Cruzeiro, mens Carew fikk hvile etter landskampene. Ved å score begge målene viste Fred at kampen om en plass på laget blir knallhard. I likhet med Lyons norske toppscorer har også brasilianeren fysikken som en av sine styrker - han er 1,85.

-  Er de to for like til å spille sammen?

-  Nei. Du vil få se dem sammen. Men John er større enn Fred, sier Houllier.

FORNØYD: Lyon-manager Gerard Houllier.