En saga blått

Man City- Man Utd 4- 1: Tirsdag flagget Manchester United ut av Champions League. Og i går spolerte byrival City den siste muligheten til å henge med i kampen om ligagullet.

(Dagbladet): Opp til serieleder Arsenal skiller det tolv poeng. Med elleve kamper igjen er det bare teorien som åpner for at pokalen skal havne på Old Trafford for niende gang på tolv sesonger.

- Det er klart at dette blir veldig, veldig vanskelig. Men du vet aldri hva som kan skje. For dette er en rar sport, sier sir Alex Ferguson til Sky Sports.

- Det viktigste for oss er å finne tilbake formen. Det spiller ingen rolle hva som skjer andre steder. Hvis vi finner tilbake formen, vil vi i hvert fall være bedre rustet på det området, sier Ferguson.

Topper pausetabellen

Før kampen klamret supporterne seg til håpet om en reprise fra sist sesong - der United knep ti poeng fra Arsenal på de siste ni kampene.

Men årets United-utgave er ikke i nærheten av å vise tilsvarende form. Se bare her:

  • De er uten seier på fire ligakamper for første gang på åtte år.
  • De har sluppet inn baklengsmål i de siste ti kampene.
  • De har tapt tretten poeng i forhold til Arsenal på det området de tidligere var best - å avgjøre jevne kamper etter pause.

Svak Silvestre

I det 130. ligaderbyet i Manchester raknet det igjen. Etter å ha styrt kampen før pause blåste poengene bort i vindkastene på Eastlands etter hvilen.

Avgjørelsen falt drøye kvarteret før slutt da Mikael Silvestre forærte 1- 3-målet på gullfat til innbytter Trevor Sinclair.

- Vi gjorde flere feil bakover, slik vi har gjort altfor ofte den siste tida. Og i et lokaloppgjør, eller i enhver annen kamp på dette nivået, har du ikke råd til slikt, sier Ferguson.

Veldig skuffet

I en forrykende kamp åpnet Robbie Fowler ballet etter bare tre minutter med sitt sjette ligamål på de siste ti kampene.

Tidligere Manchester United-lærling Jonathan Macken doblet ledelsen etter drøye halvtimen med sitt første mål i Premier League. Mens Paul Scholes skapte ny spenning da han avsluttet et glimrende angrep med å sette inn sitt fjerde mål på tre kamper mot City denne sesongen.

- Ved pause trodde jeg at bare vi var tålmodige så ville vi klare å komme tilbake ganske enkelt. Men det ble en veldig skuffende andreomgang, der City var det klart beste laget, sier Ferguson.

Flatterende

På overtid dundret Shaun Wright-Phillips inn det fjerde via tverrliggeren. Og sørget samtidig for at ydmykelsen var komplett for de regjerende mestrene.

- Resultatet var nok litt flatterende for oss, sier City-manager Kevin Keegan.

- Alle gjorde jobben sin i dag, men ingen i så stor grad som supporterne. Dette er deres dag, jublet Keegan etter at City-fansen hadde sett laget sitt vinne påfølgende hjemmekamper mot byrivalen for første gang på 23 år!

Men det spørs om ikke jubelen var minst like stor i Nord-London. For nå er det bare en fullstendig kollaps som kan frata Arsenal seriegullet.

ENDELIG: Når Manchester City først skal få noe skikkelig å juble over, så er det ingen ting som passer bedre enn scoringer mot byrivalen. Her er det Shaun Wright-Phillips (midten) som har scoret det praktfulle 4- 1-målet.