KLAR FOR RBK: Borek Dockal er snart klar for Rosenborg. Her i sommerens U21-EM. Dockal var kaptein for Tsjekkia i mesterskapet. Foto: Reuters / Henning Bagger / Scanpix
KLAR FOR RBK: Borek Dockal er snart klar for Rosenborg. Her i sommerens U21-EM. Dockal var kaptein for Tsjekkia i mesterskapet. Foto: Reuters / Henning Bagger / ScanpixVis mer

- En Sapara eller David Beckham light

Rosenborg kjøper tsjekkisk U21-kaptein.

(Dagbladet): Rosenborg er enige med Slovan Liberec om en avtale for 22 år gamle Borek Dockal. Det skriver klubben på sine nettsider.

Dockal er ikke enig med klubben om de personlige betingelsene, men han reiser til Trondheim etter klubbens kamp mot Viktoria Plzen i morgen. I Trondheim skal han gjennomgå en medisinsk test og forhandle om de siste detaljene i kontrakten.

Håpet er at Dockal blir spilleklar til kampen mot Molde søndag.

Beckham-light Stig Thorbjørnesen har fulgt spilleren over lengre tid, og mener han kan minne om Marek Sapara og selveste David Beckham.

- Han har først og fremst en veldig god innleggsfot. En Marek Sapara eller David Beckham light, om du vil. Det er selve varemerket hans. I tillegg har han veldig god pasningskvalitet, er klok i valgene han gjør på banen og har løpskraft, sier talentspeideren.

Flere klubber fulgte Dockal under sommerens U21-EM i Danmark, men det var Rosenborg som til slutt fikk napp.

SKRYTER: Han har først og fremst en veldig god innleggsfot. En Marek Sapara eller David Beckham light, om du vil. Det er selve varemerket hans. I tillegg har han veldig god pasningskvalitet, er klok i valgene han gjør på banen og har løpskraft, sier Stig Thorbjørnsen om Dockal. Foto: Lars Eivind Bones.
SKRYTER: Han har først og fremst en veldig god innleggsfot. En Marek Sapara eller David Beckham light, om du vil. Det er selve varemerket hans. I tillegg har han veldig god pasningskvalitet, er klok i valgene han gjør på banen og har løpskraft, sier Stig Thorbjørnsen om Dockal. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer

- Etter at han imponerte foran en drøss med speidere i U21-EM, trodde jeg ikke det var mulig for oss å hente Dockal. Men jeg tror det hjalp at jeg har fulgt han gjennom mange år. I tillegg vil Dockal til Trondheim. Han har et meget godt inntrykk av klubben, sier Torbjørnsen.

Fornøyd Hoftun Sportsdirektør i Rosenborg, Erik Hoftun, er meget fornøyd med nysigneringen og også han sammenligner Dockal med Sapara.

- Vi er veldig fornøyde. Dockal har en meget god pasning- og innleggsfot. Han har god løpskraft og kan minne litt om Marek Sapara i stilen, sier Hoftun.