«En scoring de vil vise over hele Nord-Amerika i dagevis»

Stjerneskuddet herjet mot New York Rangers.

(Dagbladet): Merk deg navnet (om du ikke følger med og allerede har gjort det): Vladimir Tarasenko er i ferd med å spille seg opp blant de virkelig heteste i NHL om dagen.

I natt viste han hvorfor med en drømmescoring av de sjeldne mot Mats Zuccarello Aasens New York Rangers.

St. Louis Blues lå under 1-0 i andre periode da den russiske 22-åringen satte fart fra egen sone, dro av tre mann med kunstløpvarianter, og avsluttet med en hånd.

Nesten som Peter Forsbergs legendariske straffescoring i OL på Lillehammer - bare med motstandere på isen og midt i en kamp. «En scoring de vil vise over hele Nord-Amerika i dagevis», ropte de amerikanske kommentatorene i ekstase.

- Han har sine egne måter, jeg husker selv da jeg scoret sånne mål, som 12-åring, sier lagkamerat Patrik Berglund til Expressen, og ler.

- Han er bare veldig smart og sterk. Han sniker seg gjennom, beskytter pucken uten å miste farten. Han er utrolig. Og han har et av ligaens beste skudd også, selv om det ikke var så tydelig i dag. Han er på god vei til å bli en av ligaens beste spillere, skryter svensken.

St. Louis vant til slutt kampen 4-3 etter straffer, der Vladimir Tarasenko passende nok satte den avgjørende. Mats Zuccarello Aasen sliter ifølge rapportene med en skade og spilte ikke kampen.