Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En seier for fotballen

Fjellapene er blitt til Fjelltapere i Danmark. Alle slakter Norge og godter seg over at den riktige fotballen vant.

Si din mening om kampen

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Det er selvfølgelig avisa B.T som slår til med overskriften «Fjelltapene» på forsida av sportsbilaget sitt i dag.

Samme avis kalte Norge en tapernasjon forrige helg, og jammen fikk de ikke rett. I hvert fall i går kveld.

Det er en en fullstendig og ubetinget lykke som har rammet alle aviser og danske fotballspillere i dag.

- En seier for fotballen, det finnes ikke søtere seirer enn den Olsen-banden fikk i går, skriver B.T-kommentator og sjefhetser Peter Brüchmann.

Akkurat de samme ordene gjentar en rekke danske spillere avisene har snakket med. Alle synes det hadde vært blodig urettferdig om Norge hadde klart å stikke av med poeng.

- De norske spillerne er bedre enn måten de spiller på, sier kaptein René Henriksen.

Vil sparke Semb

Kommentator Brüchman var ikke så imponert av selve kampen, men det bryr verken han eller den jevne danske seg om på en dag som denne.

- Det ble et prestisjemessig triumftog for en risikovilig fotballmisjonær, skriver Brüchmann om trener Morten Olsen.

Han vil også gjerne sparke Nils Johan Semb som landslagssjef for Norge, på vegne av alle nordmenn han synes bør føle seg forurettet i dag.

- Hvor lang tålmodighet kan en befolkning ha med en mann som tar den beste spiller fra kampen i Oslo i september, John Arne Riise, og setter ham ned som Grønkjær-bremsekloss?

Ekstrabladets sportsredaktør Olva Skaaning Andersen koser seg over det norske nederlaget med tittelen «Fotballen vant».

- La oss bare si det som det er: Det var pinlig hva Norge presterte i København i kveld, skriver han og kritiserer samtidig Nils Johan Semb for valget av Riise som venstreback.

- Liverpool-spilleren lå altfor langt fra Jesper Grønkjær i første omgang, og det kostet dem seiersmålet.

Norge er dårligere enn Bosnia

Andersen synes at danskene ga Norge «en leksjon i moderne fremadrettet fotball».

- De holdt stilen, spilte dansk og lot seg ikke lokke med på nordmennens unoter.

Berlingske Tidendes sportsredaktør Jesper Dahl Caruso begynner med tittelen «Danmark på rett kjøl» før han følger opp slakten av Norge.

- Det var sørgelig å konstatere at Norge var en dårligere motstander enn Bosnia. Ikke noe hadde nordmennene å stille opp med mot et taktisk velfungerende dansk spill.

Det er ikke deilig å være norsk i Danmark lenger.Si din mening om kampen

Stemningen blandt spillerene var på bunn når landslaget kom hjem til Norge søndag morgen etter 1-0 tapet mot Danmark i København lørdag kveld. Fra venstre: Claus Lundekvam, Tore Andre Flo, Ronny Johnsen og Espen Johnsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling