En seier for kritikerne

Olympiatoppen må vente på svar. - Veldig bra, sier Erik Røste.

(Dagbladet.no:) Idrettsstyret møttes i dag for å ta stillling til forslagene til Kvillum-utvalget (ledet av idrettsstyremedlem Geir Kvillum), om en ny organisering av Olympiatoppen.

Et enstemmig styre mener at dette må utredes ytterligere, og saken kommer opp i et ordinært styremøte 4. april.

Det er tidligere skilandslagssjef Erik Røste veldig glad for.

- Dette tyder vel på at det har vært noen diskusjoner. Jeg har bare fulgt med gjennom media, men jeg må si jeg er veldig usikker på om det er riktig å gjøre disse endringene med Olympiatoppen. Det er veldig bra de ikke ble vedtatt nå, sier Røste til Dagbladet.no.

- Som å la bukken passe havresekken

Og han er ikke alene. Andre som tidligere har jobbet i og med Olympiatoppen og sportskommentatorer, har vært svært kritiske til Kvillum-forslaget.

• Esten O. Sæthers kommentar: B-gjengen raner gullsmia

- Jeg mener at Olympiatoppen skal være en pådriver og den skal stille de kritiske spørsmålene. Derfor kan ikke brukerne sitte i styringsgruppa. Det blir som å la bukken passe på havresekken, sier Røste.

Han forteller at han alltid satte pris på å komme til Toppidrettssenteret i Oslo da han var landslagssjef.

Der møtte han nemlig motstand.

- Det var spennende og utfordrende, nettopp fordi vi ble utfordret. Det er viktig for toppidretten at vi har et organ som ligger i forkant og utfordrer, sier Røste.

INGEN KAKEFEIRING ENNÅ: Toppidrettssjef Jarle Aambø må vente til 4. april for å få svar på hva som skjer med Olympiatoppen.
SUKSESSTRENER: Erik Røste er en av mange som er kritiske til å snu opp-ned på Olympiatoppen.