Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En seier mot Tyskland vil være en bragd

Landslagsgutta har latt seg imponere av fotballjentene.

FØLGER SPENT MED: John Arne Riise har fulgt fotballjentenes ferd mot EM-semifinale tett, og kommer til å benke seg foran tv-skjermen når Norge møter Tyskland i kveld.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .
FØLGER SPENT MED: John Arne Riise har fulgt fotballjentenes ferd mot EM-semifinale tett, og kommer til å benke seg foran tv-skjermen når Norge møter Tyskland i kveld.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX . Vis mer

Tyskland - Norge direkte i livestudio fra kl. 18.00

BISLETT (Dagbladet.no): I kveld spiller de norske fotballjentene sin 14. semifinale i et internasjonalt sluttspill når mesterskapsfavoritt Tyskland står på motsatt banehalvdel i Helsinki.

Til sammenligning er åttedelsfinalen under VM i Frankrike i 1998 herrenes beste prestasjon.

John Arne Riise har fulgt det pågående mesterskapet i Finland med stor interesse, og kommer til å benke seg foran tv-apparatet på rommet på Hotel Bristol i kveld når kvinnelandslaget må overvinne et lag som slo dem 4-0 i gruppespillet for å bli Englands finalemotstander på torsdag.

- Jeg kjenner en del av spillerne fra fotballskolen min i Kragerø, og har sett alle kampene deres så langt. Jeg skal definitivt også se kampen i kveld, sier Riise til Dagbladet.

Han er veldig imponert over hvordan kvinnelandslaget har slått tilbake etter et vanskelig år med dels svake resultater.

Ettersom Roma-proffen har fulgt begivenhetene i Finland tett, vet han hvilken formidabel oppgave som venter jentene mot Tyskland. I gruppespillskampen flommet målene inn på overtid i det som til slutt ble en småstygg tapsmargin.

Tror på Hjelmeseth
Legger Bjarne Berntsens lag fra seg gavmildheten i garderoben, tror Riise mulighetene for norsk finalebillett kan være til stede.

- Jeg tror det blir veldig tøft. Tyskland er storfavoritter. Det gjelder å få satt den defensive strukturen og unngå kontringer imot, så tror jeg det kan gå bra. Jeg tror det blir ekstraomganger, spår Riise.

Og da gjelder det å unngå straffekonkurranse med tanke på Tysklands ekspertise i slike situasjoner - iallfall på herresida?

- Det tror jeg faktisk ikke. Keeperen vår (Ingrid Hjelmseth journ. anm,) er en spiller som har imponert meg. Det har vært mye snakk om et keeperproblem tidligere, men hun virker å være bra. Går det til straffekonk, tror jeg hun tar et par baller, og da vinner vi, sier Riise.

MATCHVINNER: John Arne Riise har latt seg imponere av Ingrid Hjelmseths spill under EM og tror landslagskeeperen kan bli en matchvinner mot Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Lehtikuva/Jussi Nukari
MATCHVINNER: John Arne Riise har latt seg imponere av Ingrid Hjelmseths spill under EM og tror landslagskeeperen kan bli en matchvinner mot Tyskland.Foto: SCANPIX/REUTERS/Lehtikuva/Jussi Nukari Vis mer

- En bragd
Fredrik Winsnes, som er tilbake i troppen etter å ha stått over kampen mot Island, har først og fremst fulgt mesterskapet via nyhetssendinger og nettdekning. Han lot seg imponere da Norge gjorde alle forhåndstips, inkludert hans egne, ble gjort til skamme med en ultraeffektiv forestilling som ekspederte Sverige hjem med 1-3.

Skulle det samme skje mot Tyskland, vil det være en bragd, mener Strømsgodset-spilleren — særlig sett i lys av at Norge mangler flere av sine presumptivt beste spillere grunnet landslagsnekt.

- Skulle de klare å slå ut Tyskland, ville det være en bragd. Det er uansett imponerende å komme til semfinale. Jeg kjenner at par av dem som ikke er med, og det forteller mye når de har klart å komme så langt uten fem, seks av sine beste spillere. Hadde du til sammenligning luket bort fem beste spillerne fra Molde og Rosenborg, tror jeg Tippeligaen ville sett ganske annerledes ut, poengterer Winsnes overfor Dagbladet.

Ettersom toppserie- og tippeligalagenes treningsleirer i sesongoppkjøringen ofte sammenfaller, har Winsnes sett flere av kveldens aktører på nært hold, og han har latt seg imponere over innstillingen deres. Derfor oppfordrer ham dem til å fortsette i samme spor mot Tyskland.

- Klem på, så går dette bra. Jeg har sett en del av dem på treningsleir på La Manga, og de virker som jenter med bra innstilling som setter nesa foran. Det må de bare fortsette med i kveld, sier Winsnes.

Der Riise har sett samtlige kamper og Winsnes har holdt seg løpende oppdatert, har landslagskaptein Brede Hangeland ikke fulgt særlig mye med.

- Jeg har ikke noen forutsetninger for å uttale meg, men ønsker dem lykke til, sier Hangeland til Dagbladet.

IMPONERT: Fredrik Winsnes har latt seg imponere over at fotballjentene har tatt seg til semifinale uten fem, seks av de beste spillerne med i landslagstroppen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IMPONERT: Fredrik Winsnes har latt seg imponere over at fotballjentene har tatt seg til semifinale uten fem, seks av de beste spillerne med i landslagstroppen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling