Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørn Andersen med ny klubb i Sør-Korea

En seier på 14 kamper – Jørn Andersens utfordring er enorm

Jørn Andersen har 25 dager på å få orden på Incheon United. I debuten møter han topplaget Jeonbuk borte.

NY JOBB: Jørn Andersen er ansatt som ny manager i Incheon United i Sør-Korea. Han kommer rett fra jobb som landslagssjef i Nord-Korea.
NY JOBB: Jørn Andersen er ansatt som ny manager i Incheon United i Sør-Korea. Han kommer rett fra jobb som landslagssjef i Nord-Korea. Vis mer

En seier, fem uavgjort og åtte tap er situasjonen for laget Jørn Andersen har trent tre ganger de to siste dagene. Målforskjellen derimot, 18-26, forteller at nederlagene er knappe og at potensialet er der.

- Etter en trening mandag og to tirsdag er det for tidlig å konkludere noe som helst, men det er noen gode fotballspillere her, sier Jørn Andersen til Dagbladet.

- Jeg er ikke redd for å rykke ned.

Den sørkoreanske ligaen består av tolv lag. FC Incheon United ligger nest sist. Men 19 serierunder fram i tid deles tabellen i to – finalepulje og nedrykkspulje. Jørn Andersen regner med å ha fått orden på det lenge før den tid.

- Foreløpig er alt veldig nytt for alle, både dem og meg. I tillegg er det litt stress, alle vil ha noe i begynnelsen, sånn er det alltid. Men det går fint, jeg har det bra og gleder meg til å få satt tingene i system.

- Vi skal jobbe godt under VM-pausen.

POPULÆR: Jørn Andersen er inne i ny jobb i Sør-Korea. Foto: Privat
POPULÆR: Jørn Andersen er inne i ny jobb i Sør-Korea. Foto: Privat Vis mer

I motsetning til i Norge, som spiller tre serierunder i løpet av VM, tar sørkoreansk fotball langfri. Det er allerede to uker siden serierunde 14. Og nesten fire uker til den neste. Men skulle Sør-Korea gå til kvartfinalene i Russland vil datoen for serierunde 15 – lørdag 7. juli – bli skjøvet fram tid.

Det er ikke veldig sannsynlig.

- Datoen er satt for en grunn, sier Jørn Andersen.

- Stemningen her er at det blir vanskelig å gå videre fra gruppespillet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media