- En sensasjon om jeg vinner

Men Gunn-Rita er glad i sensasjoner.

JIXIAN (Dagbladet.no): Regjerende olympisk mester Gunn-Rita Dahle Flesjå vekker oppsikt på den kinesiske landsbygda der hun og kollega Lene Byberg raser forbi på mountainbike.

Den norske pre-campen i Jixian, drøyt to timers kjøring fra alt som heter OL i Beijing, er et perfekt sted for Gunn-Rita til å finne gullformen før det hele skal avgjøres neste lørdag.

Nå handler det bare om å holde kroppen i gang, og å få fram overskuddet som skal til for å være der når medaljene skal deles ut. Gunn-Rita virker veldig avslappet da Dagbladet.no møter henne utenfor treningssenteret hele den norske troppen på et eller annet tidspunkt er innom.

- Vi har lagt opp et løp der vi skulle være i toppform i år, men med utgangspunktet så kan vi ikke forvente alt for mye heller. Resultatene så langt i år viser at vi ikke er på samme nivå som før, men vi har hatt enkelte dager der vi har kjempa helt i toppen, så vi tror vi kan ha et gir og to ekstra å sette inn. Om alt klaffer kan alt skje, sier Dahle Flesjå til Dagbladet.no

Gunn-Rita har i et helt år før OL-sesongen slitt med en virusinfeksjon i mage- og tarmregionen, som har satt henne langt tilbake og ødelagt mye av oppkjøringen. Likevel tror hun innerst inne at det er mulig å vinne gullet på nytt.

- Det ville være en sensasjon om jeg hadde vunnet, men jeg har vunnet et OL-gull før og vet hvor fantastisk det er, sier Gunn-Rita.

- En sensasjon om jeg vinner