FRAMTIDAS KUSK. Tom Erik Solberg er en av flere lettvektere med suksess i sulkysetet. Lørdag leverer han en banker til spillerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FRAMTIDAS KUSK. Tom Erik Solberg er en av flere lettvektere med suksess i sulkysetet. Lørdag leverer han en banker til spillerne. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

- En sikker V75-vinner

Så enkelt kan det sies.

||| • Klikk her og grip sjansen i jackpotomgang med dobbel V75-gevinst!

-Frigg Elden er en sikker vinner!

Kometkusk Tom Erik Solberg (34) er kjent for å være offensiv i løpene. Men han er ikke snau i forhåndsuttalelsene heller.

Og det er dette spillerne elsker.

Lørdag kjører han kaldblodshesten Frigg Elden mot vinterens store stjerne Trollgutt. Og Solberg begrunner sin store seierstro i V75-6 slik:

- Om jeg ikke får teten etter 100 meter, så får jeg den etter 200 meter. Jeg ser ingen som kan nekte Frigg Elden føringen. Og med Trollgutt i bakspor, så ser jeg svært lyst på dette her. Jeg tror faktisk Frigg Elden hadde slått Trollgutt sist de møttes også. Om jeg bare ikke hadde feilvurdert og kjørt fram. Jeg trodde ikke kusken til Trollgutt ville svare meg ut etter en åpning på 1.19. Men det gjorde han. Det vant han på, og det tapte vi løpet på. Men lørdag blir alt byttet om. Da er det Frigg Elden som traver i teten, og ikke i dødens.

Jeg mener at jeg har den beste hesten, sier Tom Erik Solberg til Dagbladet.

Framtidas kuskHan omtales gjerne som en kusk for framtida. Fordi han har en offensiv legning. Han foretar også gjerne overraskende taktiske valg.
- Det går ikke å hente stort fra køplass, hvis løpet har gått i lavt tempo underveis. Og det er slik det kjøres altfor mye her i Norge. Da er det bedre å sikre seg en plass framme i feltet tidlig, mener Solberg.

Han omtales også som framtidas kusk for sin høyde og vekt. Tom Erik Solberg likner mer på en jockey fra galoppsporten enn en travkusk fra fortida. Han veier ikke mer enn 59 kilo. Hesten får mindre å dra på.

Tom Erik Solberg foretrekkes av mange. Og det er som vanlig en travel lørdag.
Her er hans vurderinger av øvrige oppsitt:

5. De Nofretete (V5-2) har ikke hatt klaff, men går stadig gode løp. Jeg tror hun er trippelaktuell.
7. Icora Annabelle (V75-1) er flink, men står vrient til denne gang. Jeg tror hun bare er premieaktuell.
6. Lukas Ilason (V75-2) er flink og har utviklet seg fint. Men det er forskjell på lunsjløp og V75. Han er bare premieaktuell.
8. T.T. Crown (V75-4) gikk på det jevne sist. Her har hun havnet langt ute bak bilen. Det ser vanskelig ut. Men hun har kapasitet.
15. Løb Cowboyland (V75-7) har havnet feil med bakspor på tillegg. Vi er helt avhengig av at det blir bra tempo i løpet. Jeg håper favoritten M.T. Big Business kommer seg ut et spor. For da blir det nok bra fart underveis. Det ser vrient ut å vinne, men jeg kan ikke miste troen på en hest jeg har vunnet sju løp med de siste to årene.