BÅDE BANKER OG KUPONGVELTER. A.B. Lom'n er en trygg banker. Men Bø har også en potensiell kupongvelter med til Bergen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BÅDE BANKER OG KUPONGVELTER. A.B. Lom'n er en trygg banker. Men Bø har også en potensiell kupongvelter med til Bergen. Foto: HESTEGUIDEN.COMVis mer

En sikker V75-vinner

Men Bø roper bø om en annen hest.

||| • Grip sjansen til å vinne dobbel gevinst i jackpotomgang!

Trener Arthur Bø har med seg megafavoritten over fjellet til V75-omgangen på Bergen Travpark. Han jakter på gull, og tror han får det med A.B. Lom'n.

Men han har også med seg en potensiell megabombe i spillet. Arthur Bø har en sterk advarsel foran V75-6.

-Jeg har faktisk litt tro på Alsaker Bruno, avslører Bø til Dagbladet. Da var hesten markert på tre  prosent av innleverte V75-system.
Årsaken til at Bø kan skremme vekk så å si det som er av innleverte V75-system, er en feil ved automatforingen i stallen hans.
-Det resulterte i at det ble for lite kraftfor i en periode. Alsaker Bruno gikk ned i vekt og ble ganske tynn. Dette er rettet opp nå. Jeg tror at hesten er god nok til å ta en trippelplass. Og hesten kan også vinne, advarer Bø.

En sikker vinner

A.B. Lom'n er desidert mest markert i denne V75-omgangen, og kan trygt kalles en folkebanker.

Det synes Arthur Bø er helt riktig.

-Dette løpet skal han bare ta seg av og er dagens sikreste vinner, mener Arthur Bø om hesten som aldri har tapt.

Førstereisgutt

A.B. Lom'n har aldri vært ute på langtur og overnattet foran et løp før. Men det tar Arthur Bø helt med ro.
-Han er så kald og fornuftig, at det skal gå helt greit, forteller han.
Og så har A.B. Lom'n med seg tre stallkompiser. Det hjelper på eventuelle reisenerver.

Naturtraver

A.B. Lom'n har aldri galoppert et steg i løp. Nå gjør han det heller ikke trening. Hingsten er det en kan kalle en naturtraver. Han går som han alltid har gjort med fire jernsko og såler framme.

Fornuftig matching

Arthur Bø har ikke falt for fristelsen. Han har matchet A.B. Lom'n i grunnlagsløpene og har hittil styrt unna årgangsløpene for den taletnfulle fire-åringen.
-Jeg vil herde ham sakte. Da er det ikke så bra med et brått voksende grunnlag, mener Arthur Bø.
Det kommer noe som heter derby når høsten kommer. Og der er A.B. Lom'n meldt uten at Bø egentlig var klar over det. Han trodde hesten var strøket på et tidligere tidspunkt. Men en telefon til Travselskapet ga kontrabeskjed. Hesten står fortsatt på lista.

Slo topphest sist

Det siste løpet ga svaret om at A.B. Lom'n definitivt er en god traver. Da slo han gode Kong Tjomsen i en ren duell. Avslutningen A.B. Lom'n la inn, kunne ikke Kong Tjomsen svare på.
-Han avsluttet 1.24 de siste 500 metrene, og Vidar Hop sa det var mer å gå på etter det løpet. Jeg må innrømme at jeg ikke vet hvor god han egentlig er, sier Bø.

Men hesten er i  alle fall god nok til å vinne V75-4 på lørdag.