En sikker Wienner

Michelle Wie (16) er allerede den største stjerna i damegolf, men nøyer seg ikke med. I helga gjør hun et nytt forsøk på å slå gutta.

Superstjerna fra Hawaii har skapt det samme hysteriet på damesiden som Tiger Woods gjorde da han slo igjennom. Da ungjenta stilte til pressekonferanse foran helgas runde mot gutta i Casio world open i den japanske touren var det med seiersambisjoner - til tross for at hun hittil ikke har klart cuten i de fem første turneringene hun har prøvd seg mot gutta.

-  Det er ikke godt å vite hva som skjer, men jeg føler meg fantastisk og målet er å vinne turneringen. Forhåpentlig får jeg til fire gode runder, sa Michelle Wie selvsikkert til det enorme presseoppbudet.

Turneringen blir golfsensasjonens første siden hun debuterte som profesjonell i LPGA-touren i oktober, hvor hun ble diskvalifisert for å ha flyttet ballen nærmere hullet enn hun hadde lov til.

10 000 ekstra billetter

Det finnes knapt en golfkjenner som ikke mener at det bare er et tidsspørsmål før Michelle Wie overtar svenske Annika Sörenstams posisjon som verdens beste kvinnelige golfer.

Så også Suzann Pettersen:

-  Michelle er en fantastisk golfer. Alt det pene som er skrevet om henne de siste årene er ikke skryt, hun er faktisk så god som alle sier.

Det norske golfesset mener Michelle Wie vil sørge for større oppmerksomhet til kvinnegolf.

 WIE OG DEM: Goldyndlingen Michelle Wie ankommer pressekonferansen i forkant av Casio World Open, som starter I morgen. Der skal hun konkurrere mot de beste gutta. Foto: Reuters/Scanpix
WIE OG DEM: Goldyndlingen Michelle Wie ankommer pressekonferansen i forkant av Casio World Open, som starter I morgen. Der skal hun konkurrere mot de beste gutta. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

-  Hun tilfører masse oppmerksomhet og mer penger inn i sporten. Til en herreturnering hun spilte ble det solgt 10 000 mer billetter enn noen gang tidligere. Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før hun blir invitert til en Masters, sier Tutta til Dagbladet.

Tiger som forbilde

Michelles Wies store forbilde er Tiger Woods.

Og likhetene mellom dem er mange:

  •  De er begge mørke og slo igjennom i tidlig alder.
  •  De har begge en markedsverdi som er langt over alle konkurrentene. Den amerikanske sportsutstyrsgiganten Nike har sikret seg begge to - og da de signerte Michelle Wie på en ettårsavtale tidligere i år måtte de punge ut med 10 millioner dollar (ca. 65 millioner kroner).
  •  Og de er ikke minst store beundrere av hverandre.

Tiger Woods har stor tro på at Michelle klarer cuten i helga, slik at hun får konkurrert mot gutta også de to siste dagene.

-  Dette er første gang hun er i Japan som profesjonell, og det nye presset på henne vil være nytt for henne. Men jeg tror hun vil takle det fint, og hun har definitivt talent nok til å klare cuten, sier Tiger Woods.

Michelle er bare den andre kvinnen som deltar i en herreturnering i Japan. Svenske Sophie Gustafson spilte Casio World Open i 2003, men klarte ikke cuten.

-  Jeg skal forsøke å spille jevnt, holde meg under par og ha det gøy.

Om 16-åringen vinner helgens turnering kan hun plusse på sin fra før velfylte bankkonto med sju millioner kroner.

Skeptisk Tutta

-  Wie er allerede den best betalte kvinnelige golferen. Og markedsverdien hennes blir nok ikke mindre når hun begynner å vinne turneringer, sier Suzann Pettersen.

Michelle Wie legger ikke skjul på at hun aller helst vil spille mot gutta. Hun vil spille mot de beste i verden. Suzann Pettersen er blant de som ikke har full forståelse for det.

-  Hun vil jo helst ikke spille mot oss jentene, men det er en grunn til at vi har to tourer.

Wie forstår ikke kritikerne som mener hun bør holde seg til jentene.

Jeg er ikke ute etter å bevise noen verdens ting. Jeg vil bare bli best mulig, og da må jeg også spille mot de beste, sier hun.

ELEGANSE: 16 år gamle Michelle Wie slik hun tar seg ut på en ganske vanlig dag på jobben. Ikke rart hun er verdens mest ettertraktede kvinnelige golfspiller.