Martin Johnsrud Sundby får ikke Holmenkollmedaljen

En skam å vrake Sundby

Skiforeningen vil fortsatt ikke gi verdensmesteren Holmenkollmedaljen av etiske årsaker. Det er like ulogisk som å nekte Therese Johaug adgang til norske treningssentre på grunn av fare for smitte. Og begge deler forvirrer totalt i kampen mot dopsvindelen.

URETT MOT MARTIN: Det er ikke bare dårlig gjort å nekte Martin Johnsrud Sundby Holmenkollmedaljen. Det er også helt ulogisk. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet.
URETT MOT MARTIN: Det er ikke bare dårlig gjort å nekte Martin Johnsrud Sundby Holmenkollmedaljen. Det er også helt ulogisk. FOTO: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST lørdag tok Martin Johnsrud Sundby med utklassingsseieren på 5-mila sitt NM-gull nummer 16. Denne formidable prestasjonen gjorde at han passerte Oddvar Brå på lista over hvilke herreløpere som har flest norske mesterskap i langrenn. Og la oss i hvert fall være enige om en ting:

  • Skiløpere som passerer Oddvar Brå på historiske lister over langrennsløpere, er usedvanlige gode.

Men er Martin selv god nok for nasjonalidretten vår?

- Nei, mener styret i Skiforeningen som i fjor strøk 34-åringens navn på lista over innstilte kandidater til Holmenkollmedaljen, og som foreløpig har nektet å forandre vedtaket.

Denne medaljen er blant norsk skisports høyeste utmerkelser, og styret mente at Martin Johnsrud Sundbys brudd på dopingregelene i forbindelse med medisineringen av sin tunge astma var så etisk klanderverdig at han ikke var verdig prisen. Dette til tross for at Sundby i Idrettens Voldgiftsnemd (CAS); den høyeste domstolen i internasjonal sport, er blankt frifunnet for enhver etisk svikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer