- En skam for dansk fotball

Danske aviser viser ingen nåde etter at Morten Olsen gikk på sitt første nederlag som landslagstrener hjemme i Parken.

0-2-tapet mot Bosnia-Hercegovina var også Olsens første nederlag i EM- eller VM-kvalifisering. Den danske sjefen tok på seg skylda, og slipper dermed greit unna. Lagets prestasjoner får til gjengjeld en real omgang i dagens danske aviser.

- Fortet har falt, fortryllelsen forsvunnet. Det danske landslaget er ikke lenger «de uovervinnelige», skriver B.T.

Avisa er også hard i karakteristikken av de enkelte lagdelene. Forsvaret var «glimtvis på kamikaze-kurs» og de sentrale midtbanespillerne Thomas Gravesen og Claus Jensen «fikk aldri opp et høyere gir enn gå-tempo». Generelt mener B.T. at de danske spillerne var «tamme og i en temperament-forlatt trance».

- Hån mot publikum

EkstraBladets fotballkommentar har overskriften «Typisk dansk», og trekker fram det samme som Lars Bohinen påpekte i TV2-studio i går kveld: Danskenes evne til å ta av etter en storseier, for så å falle sammen under forventningspresset i neste omgang.

- Prestasjonen var en hån mot publikum og den millionen seere som sikkert så på hjemme i stuene, skriver kommentatoren.

Avisa øyner likevel håp fram mot kampen mot Norge, fordi «det er umulig å spille så dårlig en gang til».

Alminnelig skitt

Berlingske Tidende hudfletter prestasjonen på et fotballfaglig grunnlag.

- Første omgang var en regelrett skam for dansk fotball, mens andre omgang bare var alminnelig skitt. Danmark manglet ganske enkelt alt det som skaper et fotballag. Midtbanen var helt borte, det var ingen sammenheng mellom lagdelene. Forsvaret vaklet og angriperne var tannløse, heter det i avisas kommentar.

Her er også synet på det kommende møtet med Norge i Parken mer pessimistisk:

- Det blir vanskelig å reise seg fra den bosniske ørefiken, og først i juni finner vi svar på om to måneders restitusjon er nok til å vende kursen mot EM igjen.

Heldigvis klarer noen av danskene å flytte fokuset vekk fra sine egne drengers dårlige dag i Parken. Generalsekretæren i DBU, det danske fotballforbundet, er mer opptatt av de bosniske tilhengerne som røykla banen med fyrverkeri før kampstart.

- Omfanget av fyrverkeriet er det verste vi har opplevd på et dansk stadion i min tid i DBU, sier Jim Stjerne Hansen til Jyllands-Posten.

Stjerne Hansen bekymrer seg ikke uten grunn. Det kan vente store bøter for DBU etter at bosniske fans klarte å smugle med seg røykbomber, romerlys og gjenstander til å kaste på banen.

CLAUS-TROFOBISK: Claus Jensen (t.h.) er blant dem som får hardest medfart av de danske spillerne etter tapet mot Sergej Barbarez og Bosnia-Hercegovina. «Claus-trofobi» er en av overskriftene i EkstraBladet.