Slik forklarer Honduras 0-12-tapet mot Norge

- En skam for fotballverden

Honduras er i en blanding av sorg og harnisk etter 0-12-tapet mot Norge i U20-VM. I 2005 leverte de et VM med liknende ydmykende sifre. Nå slår de tilbake mot korrupsjonsanklagene.

YDMKET: Honduras er i harnisk etter 0-12-tapet mot Norge - og jakter svar på hva som skjedde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
YDMKET: Honduras er i harnisk etter 0-12-tapet mot Norge - og jakter svar på hva som skjedde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge knuste en rekke rekorder da Honduras ble utklasset 12-0 i siste gruppespillskamp i U20-VM og da Erling Braut Haaland sto for hele ni av scoringene.

Spisstalentets historiske scoringsfest ble rikelig omtalt i en rekke store internasjonale medier, som BBC, The Guardian og AS.

Raskt kom imidlertid TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen med påstander om kampfiksing. Sørlendingen tror Honduras tapte med vilje. Påstandene om kampfiksing skal etterforskes av FIFA.

I Honduras snus nå alle steiner for å finne svar: Hva gikk galt? Hvorfor er ikke Honduras bedre? Og var det snakk om kampfiksing?

Der Honduras kapret tre poeng både i U20-VM i 2017 og 2015, gikk de på en liknende smell i 2005 som i årets mesterskap i Polen.

- Hvem er synderen?

I U20-VM i Nederland i 2005 tapte Honduras 0-7 mot Chile, 0-5 mot Marokko og 0-3 mot Spania - til sammen 0-15 i målforskjell, ikke ulikhet 0-19 i målforskjell i årets VM.

Mario Rubi deltok for Honduras i det mesterskapet og stiller følgende spørsmål:

- Hva er det som har skjedd med oss? Hvem er synderen? Hva kan vi gjøre for å forbedre fotballandslagene våre? Det er mange mennesker med nye ideer og kapasitet som ikke får anledning til å hjelpe landslaget vårt, spør Rubi ifølge avisa El Heraldo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer