<strong>YDMKET:</strong> Honduras er i harnisk etter 0-12-tapet mot Norge - og jakter svar på hva som skjedde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
YDMKET: Honduras er i harnisk etter 0-12-tapet mot Norge - og jakter svar på hva som skjedde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Slik forklarer Honduras 0-12-tapet mot Norge

- En skam for fotballverden

Honduras er i en blanding av sorg og harnisk etter 0-12-tapet mot Norge i U20-VM. I 2005 leverte de et VM med liknende ydmykende sifre. Nå slår de tilbake mot korrupsjonsanklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge knuste en rekke rekorder da Honduras ble utklasset 12-0 i siste gruppespillskamp i U20-VM og da Erling Braut Haaland sto for hele ni av scoringene.

Spisstalentets historiske scoringsfest ble rikelig omtalt i en rekke store internasjonale medier, som BBC, The Guardian og AS.

Raskt kom imidlertid TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen med påstander om kampfiksing. Sørlendingen tror Honduras tapte med vilje. Påstandene om kampfiksing skal etterforskes av FIFA.

I Honduras snus nå alle steiner for å finne svar: Hva gikk galt? Hvorfor er ikke Honduras bedre? Og var det snakk om kampfiksing?

Der Honduras kapret tre poeng både i U20-VM i 2017 og 2015, gikk de på en liknende smell i 2005 som i årets mesterskap i Polen.

- Hvem er synderen?

<strong>HERJET:</strong> Erling Braut Haaland scoret vanvittige ni mål mot Honduras i U20-VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HERJET: Erling Braut Haaland scoret vanvittige ni mål mot Honduras i U20-VM. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I U20-VM i Nederland i 2005 tapte Honduras 0-7 mot Chile, 0-5 mot Marokko og 0-3 mot Spania - til sammen 0-15 i målforskjell, ikke ulikhet 0-19 i målforskjell i årets VM.

Mario Rubi deltok for Honduras i det mesterskapet og stiller følgende spørsmål:

- Hva er det som har skjedd med oss? Hvem er synderen? Hva kan vi gjøre for å forbedre fotballandslagene våre? Det er mange mennesker med nye ideer og kapasitet som ikke får anledning til å hjelpe landslaget vårt, spør Rubi ifølge avisa El Heraldo.

Tidligere landslagssjef for Honduras, Ramon Maradiaga, snakker nå ut om anklagene om kampfiksing, frontet av Jesper Mathisen, etter 0-12-tapet mot Norge.

Uenig med Mathisen

Maradiaga tror ikke at påstandene fra sørlendingen medfører riktighet.

- Det er vanskelig å tro at disse påstandene stemmer. Spillerne tapte på samme måte som mot El Salvador og Belgia. Dette er først og fremst et resultat av svakt arbeid og forferdelig struktur, sier trenerprofilen til Diario Deportiva Mas.

- Jeg kjenner landslagssjef Carlos Tábora og flere av spillerne. Jeg klarer bare ikke å se for meg at spillerne taper med vilje. Det ville vært en enorm skam å bidra til pengespill på noe sånt. Jeg tror ikke at det skjedde noe mistenkelig i denne kampen. Det var bare en elendig prestasjon.

Han krever nå endringer.

- Vi må få fram trenere som har evnen til å utvikle talenter fra Honduras. Vi må fokusere mer på individuell utvikling av talenter enn å snakke om å utvikle fotballen generelt her, sier Maradiaga.

- Skam for fotballverden

Etter ydmykelsen mot Braut Haaland og Norge var mediene i Honduras nådeløse mot eget landslag.

- Honduras' 0-12-tap for Norge er en skam for fotballverden som hele verden skriver om. Det er en katastrofe for fotballstoltheten vår, skriver La Prensa.

El Heraldo følger opp:

- Honduras blir fullstendig ydmyket av Norge med sifrene 0-12 og står for det verste tapet og den verste prestasjonen i VM-historien.

Diario Deportiva Mas skriver at Norge ydmyket Honduras og fikk dem til å se ut som idioter på fotballbanen - og at Honduras alene hjelper Erling Braut Haaland til å bli suveren toppscorer i mesterskapet, bare ved å score i én kamp.

Honduras-spissens melding

Alberth Elis, med 21 A-landskamper og ni mål for Honduras, kommer med følgende budskap og støttemelding til Honduras fotballframtid:

- Dette er viktig læring for guttene og motivasjon til å kjempe hardere. Samtidig er det viktig å legge dette bak seg, for det er mye som venter foran dere. Livet gir alltid muligheter for revansje. Stå på og slå tilbake, gutter. Jeg støtter dere, skriver Elis på sin offisielle Facebook-konto.

I går fortalte Honduras' fotballpresident, Jorge Salomón, at kampen skal etterforskes av FIFA. Fotballpresidenten ville selv ikke spekulere i om det var kampfiksing inne i bildet og sa at det voldsomme sluttresultatet var et resultat av nervøsitet og manglende koordinasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer