- En skam for nasjonen

Blair fordømmer engelske hooligans.

Statsminister Tony Blair fordømmer voldelige, engelske bråkmakere og kaller oppførselen deres «en skam for nasjonen».

I to siste nettene har flere hundre hooligans laget kvalme og havnet i klammeri med store politistyrker på Algarve-kysten i Portugal. Også i enkelte engelske byer var det opptøyer etter nederlaget mot Frankrike søndag.

Mens folk fra andre nasjoner stort sett har oppført seg som folk, har det igjen florert med mer eller mindre profesjonelle bråkmakere i de engelske supporterternes rekker. Over 30 av dem er arrestert etter bataljene i Algarve-regionen.

- Det er viktig å peke på at dem som driver med slikt tilhører et lite mindretall. Jeg tror ikke det er snakk om fotballfans i det hele tatt. De bringer skam over landet vårt, og de bringer skam over det store flertallet av supportere som bare vil se fotball og ha det artig, sa Blair på et spørsmål fra Parlamentet onsdag.

Det har vært diskutert om England vil bli sparket ut av mesterskapet, men det er neppe sannsynlig.

- Jeg har snakket med myndighetene i Portugal og med Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og jeg tror ikke det vil bli nødvendig, sa den britiske sportsministeren Richard Caborn onsdag.

NTB

- EN SKAM: Engelske fotballfans har laget bråk på Algarvekysten i to dager. Nå er statsministeren i Storbritannia lei av bråkmakerne.