-  En skam for norsk fotball

En tredel av Tippeligaens spillere er fostret opp i et annet land. Talentutviklerne Bjørn Hansen og Harald Aabrekk kaller det en skam, og er livredde for norsk fotballs framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er en skam for norsk fotball, sier Bjørn Hansen.

-  Jeg er livredd for det som er iferd med å skje, sier Harald Aabrekk.

Få - om noen - har jobbet like mye med talentutvikling i norsk fotball siste 20 år som Hansen og Aabrekk. De har hatt trenerverv på de fleste nivåer innenfor Norges Fotballforbunds landslagshierarki, og har gjennom sine ulike klubber hatt direkte ansvar for å utvikle talenter som Steffen Iversen, Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred, Tore André Flo, Sigurd Rushfeldt og Christian Grindheim - for å nevne et lite utvalg.

I går skrev Dagbladet at det per dags dato finnes 101 utenlandske spillere i vår øverste divisjon. Det betyr at en av tre i Tippeligaen 2006 er fostret opp et annet sted enn i Norge.

-  Ad undas

-  Dette går ad undas. Og jeg har advart mot dette i femten år, uten at noe har skjedd. Det blir bare verre og verre, sier Hansen, som har vært spillerutvikler i Rosenborg i en årrekke, men nå står utenfor klubben.

Han frykter fotballen vil miste sin status i det norske folk:

-  Fotballen står sterkt, men det trenger ikke vare så veldig mye lenger.-  Men publikumstallene stiger og medieinteressen er større enn noen gang, selv om det blir flere og flere importspillere år for år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer