Magnus Carlsen likevel nominert til pris på Idrettsgallaen

En skam for norsk idrett

En feig ledelse i norsk idrett roter det til før Idrettsgallaen på NRK-TV. Og det er ikke den glitrende sjakkspilleren Magnus Carlsen som er det egentlige problemet.

MORSOM: Karsten Warholm slo av en spøk om Magnus Carlsen da han mottok prisen for «Årets navn» under Idrettsgallaen. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DU kan godt diskutere om sjakk egentlig er noen idrett. Spillet faller utenfor dette begrepet når vi naturlig definerer idrett som en «fysisk aktivitet for å bedre utøverens fysiske og psykiske helse».

Så ble da heller ikke sjakk regnet med da Norge forleden ble kåret til det landet i verden som har den klart beste sportsbefolkningen. Denne rankingen fra Greatest Sporting Nation omfatter 82 ulike idrettsgrener, og er så faglig anerkjent at den brukes av den norske Olympiatoppen for å klassifisere oss selv som idrettsnasjon.

Den klassen er for øvrig skyhøy:

  • Aldri har norsk idrett gjort det resultatmessig bedre internasjonalt enn i 2020.

Bare stormakten USA var foran oss på den totale rankingen for fjoråret, og målt pr. innbygger vant Norge knusende konkurransen om å ha verdens mest sporty folk.

Likevel er noen av idrettslederne våre villige til å rive i stykker den samlende hverdagskulturen med klubber, dugnad og hyggelig fellesskap over hele landet som gjør oss til en spesiell sportsnasjon.

For når toppidrettssjef Tore Øvrebø inviterer TV-seerne på NRKs Idrettsgalla til å kåre fjorårets beste sportsprestasjon, nominerer han den stjernen utenfor idrettsbevegelsen som de siste åra har gjort mest for å splitte dette solide frivillige, sosiale norske idrettsarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer